Kelemen Hunor: "Votul nostru se va îndrepta împotriva Guvernului"

129
2
Kelemen Hunor:

Articole de la același autor

Parlamentarii UDMR vor vota marți împotriva Guvernului, a declarat, luni, președintele Uniunii, Kelemen Hunor, care a subliniat că nu va fi un vot pentru textul moțiunii, potrivit Agerpres.


"Recomandarea în grup, luată cu majoritate, a fost să votăm împotriva Guvernului, dar trebuie să subliniem că nu este un vot pentru textul moțiunii de cenzură. E greu să faci această diferențiere, dar vom face și în intervenția de mâine, fac și eu de data aceasta, această separare, fiindcă e bine să încercăm să nuanțăm subiectele și să avem o poziție nuanțată, nu una foarte brutală. Știu că lucrurile sunt albe sau negre, nu prea e loc pentru nuanțe în zilele noastre, dar eu cred că e nevoie de nuanțe. Deci, împotriva Guvernului se va îndrepta votul nostru și nu pentru textul moțiunii de cenzură", a explicat Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului, la finalul ședinței grupurilor reunite ale UDMR.


UDMR consideră că în Parlament nu se poate vota pe un astfel de subiect, pentru că este treaba Justiției.

"Fiind vorba despre un singur subiect și anume despre acuzațiile aduse premierului, noi considerăm că în Parlament nu se poate vota despre un astfel de subiect, este treaba Justiției, judecătorilor, în primul rând. În al doilea rând, și instituția moțiunii de cenzură este o instituție politică împotriva Guvernului, nu împotriva prim-ministrului și, bineînțeles, este și un precedent periculos pentru fapte presupuse care nu au legătură directă, nici indirectă cu funcția guvernamentală, cu poziția de prim-ministru. Ar fi o greșeală să spunem că acest text este un text care poate fi susținut ca și text de moțiune de cenzură. Acesta este și motivul pentru care colegii noștri nu au semnat săptămâna trecută moțiunea de cenzură. Suntem o formațiune politică de Opoziție și sigur e bine să te comporți consecvent și logic ținând cont de unde te afli în Parlament și ne aflăm în băncile Opoziției — este un alt argument pentru votul nostru de mâine", a punctat Kelemen Hunor.

El a spus că votul la moțiunea de cenzură este o recomandare pentru parlamentarii UDMR, nu o obligație de serviciu. "Mandat imperativ nu există, dar regulamentele grupurilor reunite ne indică într-un articol că un vot majoritar este obligatoriu pentru membrii grupului. E greu să spui (...) că este o obligație de serviciu, este o recomandare, dar eu sunt convins că membrii grupurilor noastre fac exact ceea ce am discutat. Suntem un grup disciplinat. Soarta Guvernului nu stă în voturile noastre. Nu stă nici măcar în voturile actualei Opoziții. Asta nu înseamnă că într-o societate democratică, într-un Parlament democratic nu trebuie să folosești instrumentele constituționale pentru a trimite un mesaj, inclusiv prin votul tău la o moțiune de cenzură către cei care se află la guvernare", a spus liderul UDMR. Potrivit acestuia, parlamentarii UDMR vor fi prezenți la dezbaterea moțiunii, mai puțin trei sau patru care sunt plecați în delegații.



Comentează știrea

stela
29 septembrie 2015
oportunitate

CAUTAM colaboratori , Operator PC online ( de acasa ) Program recomandat : 1-2 ore zilnic Contract legal,venituri suplimentare motivante,scrisoare de recomandare ! Informații COMPLETE si CORECTE despre proiect ! Important ca oamenii să știe absolut totul despre proiect, iar asta NU se poate realiza prin câteva fraze scurte și citite rapid ! Aici este vorba despre foarte multe informații si din această cauză ele sunt împărțite în mai multe lecții și oferite tuturor în mod gradat, sistematic, NUMAI pe email ! Lectiile va arata cum sa realizati profituri in acest proiect ! Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară și din străinătate. Pentru a primii mai multe detalii, trimiteti PROIECT la adresa de email: [email protected]

io
29 septembrie 2015
Romania Mare !

voi bozgorilor sunteti împotriva României si a guvernului oricând , asa ca nu ne mai miră nimic

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Când va fi citită moțiunea  de cenzură
Luni, 21 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Dragnea: Nu cred că va pica Guvernul
Pagina a fost generata in 0.497 secunde