Klaus Iohannis a discutat cu Prințul Charles la summit-ul COP26 despre schimbările climatice

206
Klaus Iohannis a discutat cu Prințul Charles la summit-ul COP26 despre schimbările climatice - klauscharles-1635785493.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, cu Prințul Charles, la summit-ul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26). Aceștia au discutat despre schimbările climatice și conservarea biodiversității.


„Președintele României, Klaus Iohannis, a avut luni, 1 noiembrie 2021, o întrevedere cu Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, în marja participării la Summitul liderilor mondiali, care are loc la Glasgow, Scoția, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26).

Președintele României și Alteța Sa Regală Prințul de Wales au convenit asupra nevoii de a găsi soluții pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității. În context, Președintele Klaus Iohannis a punctat faptul că există o legătură strânsă între acestea, pierderea biodiversității agravând schimbările climatice, care afectează, la rândul lor, ecosistemele și speciile.

Potrivit Digi24, Președintele României și-a exprimat speranța că reuniunea COP26 va juca un rol esențial în îmbunătățirea implementării Acordului de la Paris.

În materie de biodiversitate, păduri și viață sălbatică, România ocupă un loc special în Europa, biodiversitatea țării noastre generând servicii ecosistemice pentru Europa și întreaga lume.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea colaborării internaționale care este esențială în combaterea schimbărilor climatice și pierderii biodiversității. Astfel, România susține Declarația de la Glasgow privind pădurile și utilizarea terenurilor, o inițiativă a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5309 secunde