Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui George Maior ca ambasador în SUA

66
Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui George Maior ca ambasador în SUA - maior-1435593529.jpg
Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind acreditarea lui George Maior, fost șef al SRI, în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, anunță un comunicat al Administrației Prezidențiale.



Premierul interimar Gabriel Oprea anunțase, duminică seara, că a contrasemnat decretul pentru numirea lui George Maior ca ambasador în SUA și că informații pe această temă urmează să fie comunicate de către Președinție.

"Maior este un om care și-a făcut datoria față de țară iar acum va fi ambasador - oricum lui îi plăcea să i se spună "ambasador" - și cred că ne va reprezenta cu cinste în Statele Unite ale Americii. Am contrasemnat documentul", a spus Gabriel Oprea la un post de televiziune, potrivit Digi24.ro.

Fostul director SRI George Maior a fost propus, la finele lunii aprilie, pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în SUA, Administrația Prezidențială anunțând atunci că președintele Klaus Iohannis a a aprobat propunerea de numire în acest post.

Până la acest moment, însă, decretul de numire nu a fost publicat în Monitorul Oficial, în așteptarea finalizării tuturor procedurilor și a acordului din partea Departamentului de Stat al SUA.

George Maior și-a dat demisia de la conducerea Serviciului Român de Informații pe 27 ianuarie.

El a deținut funcția de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informații la data de 4 octombrie 2006.

Anterior desemnării sale la conducerea SRI, Maior a fost senator PSD, el fiind și președinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională din Senat.

În perioada 2000-2004 a fost secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare în cadrul Ministerului Apărării Naționale. În această calitate a coordonat, din punct de vedere strategic și militar, aderarea României la Organizația Tratatului Nord-Atlantic.

Între anii 1992 și 1997 a lucrat ca diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate și la Departamentul Afaceri Strategice. Din anul 1997 până în anul 1999 a îndeplinit funcția de Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei României din Dublin, Irlanda. În anul 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador în Ministerul Afacerilor Externe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2391 secunde