Președintele Iohannis, prezent, astăzi, în Parlament. Iată de ce

139
1
Președintele Iohannis, prezent, astăzi, în Parlament. Iată de ce - iohannis3-1434957952.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis vorbește, astăzi, în plenul reunit al Parlamentului despre Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015 - 2019.

Potrivit Agerpres, pe 10 iunie, CSAT a hotărât promovarea Strategiei Naționale de Apărare "O Românie puternică în Europa și în lume" în Parlament pentru a fi adoptată, una dintre principalele noutăți ale acestui document fiind conceptul de securitate extinsă.

"Am gândit această strategie ca pe un document integrator, care oferă o viziune și o direcție în materie de securitate națională.  Viziunea mea este a unei Românii puternice în Europa și în lume, asta însemnând pentru mine cel puțin trei lucruri: un stat care își apără cetățenii, oriunde s-ar afla ei, o țară care își apără valorile, interesele, simbolurile, dar și bunurile naționale și resursele naturale, care știe să-și protejeze patrimoniul, domeniile de excelență, care pune prioritate pe educație și pe sănătate și, în al treilea rând, un stat care contribuie la menținerea securității colective alături de partenerii lui și la promovarea democrației și libertății", spunea președintele Klaus Iohannis, la acea dată, subliniind că Parteneriatul Strategic cu SUA, apartenența la NATO și la UE sunt reafirmate ca piloni ai politicii externe și de securitate. 


Comentează știrea

ismail/brusel
22 iunie 2015
inima de roman fata de fosti presedinti a romaniei

U mesaj si teme pe agenda sun mandru ca mam nascut an romania si toti ma ignorau luoati lecti cu demnitate cu casca de german si inima de roman cu mintalitate europeana .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3127 secunde