Klaus Iohannis: "Educaţia reprezintă fundamentul dezvoltării societăţilor democratice"

177
2
Klaus Iohannis:
Educaţia reprezintă fundamentul dezvoltării societăţilor democratice, fiind premisa esenţială pentru modernizarea şi evoluţia naţiunilor spre un nivel de trai din ce în ce mai prosper, a afirmat miercuri preşedintele Klaus Iohannis, în mesajul său transmis de consilierul de stat Cătălina Galer la Congresul Internaţional „Dialog şi Cooperare în Regiunile Mării Negre şi a Balcanilor”, organizat de Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră (BSUN) şi de Asociaţia Universităţilor Balcanice (BUA).

„Educaţia reprezintă fundamentul dezvoltării societăţilor democratice, fiind premisa esenţială pentru modernizarea şi evoluţia naţiunilor spre un nivel de trai din ce în ce mai prosper. Învăţământul superior este cel care pune bazele progresului, prin misiunea sa de a înzestra studenţii cu abilităţile şi cunoştinţele necesare pentru a inova şi a găsi soluţiile potrivite la provocările prezentului şi la cele ale viitorului. Pe lângă educarea unor absolvenţi cu înalte calificări, universităţile trebuie să fie, totodată, voci importante în societate, influenţând politicile publice, stimulând implicarea civică şi încurajând ideile şi comportamentele care definesc comunităţile”, susţine preşedintele Iohannis.

Potrivit acestuia, globalizarea, schimbările climatice, progresul tehnologic şi ritmul accelerat în care lumea se schimbă impun un grad de adaptare tot mai rapid, toate acestea generând nevoia unor specialişti în domenii emergente, iar universităţile joacă un rol fundamental în formarea de profesionişti care să răspundă cerinţelor pieţei muncii, aflată în continuă evoluţie.



Comentează știrea

Educaţia
12 octombrie 2022
Educaţia reprezintă fundamentul dezvoltării societăţilor democratice

In principu afirmatia e corecta, dar dupa Treapta 1 pe Abraham. Mai simplu: dupa ce pui in burtica si dupa frunzaris. Cu mancare straineasca si copacel din desert, va fi educatie dar cu alt cantec.

C-tin
13 octombrie 2022
Erorile neamului vanzator

Educația de calitate "democratizata" pentru ei și ai lor (hârtia este ieftina, mai scump este tușul ordonat pe ea a doar de ed.fizica se ajunge rapid la fizica) !!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.151 secunde