Klaus Iohannis: Încercarea PSD de a corecta prin Parlament finanţele ţării, este pur şi simplu jalnică

172
Klaus Iohannis: Încercarea PSD de a corecta prin Parlament finanţele ţării, este pur şi simplu jalnică - 1-1599671196.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat miercuri că încercarea PSD de a corecta prin Parlament finanţele ţării este ''pur şi simplu jalnică'' şi constituie ''o abordare populistă electoralistă'' care nu face cinste social democraţilor, potrivit Agerpres.


"Nu ar fi existat, se pare, bani (pentru majorarea punctului de pensie cu 40%, n.r.), nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi în condiţiile în care nu am fi avut această criză economică. Acum, când avem şi pandemia şi criza economică, este clar că bugetul s-a restrâns considerabil. Totuşi, şi eu, şi premierul, şi ceilalţi membri din Guvern şi-au dorit o creştere şi pentru pensionari şi s-a realizat. Atât s-a putut, atât s-a realizat. Acelaşi lucru este valabil şi pentru eşalonarea dublării alocaţiilor pentru copii. Noi ne dorim aceste lucruri, dar toată lumea trebuie să înţeleagă că, dacă ni le dorim, nu înseamnă că bugetul ţării permite tot ce ne dorim. Este destul de regretabil că Partidul Social Democrat nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia unor persoane că s-ar fi putut mai mult. Nu s-ar fi putut mai mult şi această încercare a PSD de a corecta prin Parlament ceva ce nu se poate, adică finanţele ţării, este pur şi simplu jalnică, este o abordare populistă electoralistă care nu le face cinste", a precizat preşedintele Iohannis, la o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.


Întrebat dacă ar promulga proiectele care prevăd majorarea pensiilor şi dublarea alocaţiilor, preşedintele a replicat că "finanţele publice nu pot fi extinse", oricât de mult s-ar dori acest lucru.


"Asta o să vă spun atunci, dar este destul de clar că mai mult decât s-a decis până acum prin rectificarea bugetară nu este posibil în acest an. Finanţele publice nu pot fi extinse, oricât de mult ne-am dori. Asta este realitatea. Nu ne convine. Nu am vrut pandemia, nu am vrut criza economică, dar trebuie să gestionăm treburile publice în aşa fel încât lucrurile să funcţioneze şi în acest an, şi în anul viitor, şi peste cinci ani şi aşa mai departe. Deci, eu cred că trebuie să ajungem să înţelegem cu toţii că o abordare responsabilă este cea mai sănătoasă pentru fiecare român", a spus Iohannis.


Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că a avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup parlamentar despre amendamentul depus la rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie ar urma să fie majorat cu 40%, adăugând că acest amendament va trece de plenul comun al Parlamentului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0056 secunde