Hârșova - stațiune balneară - următorul proiect al lui Viorel Ionescu, primul primar născut-crescut în localitate

2120
Hârșova - stațiune balneară - următorul proiect al lui Viorel Ionescu, primul primar născut-crescut în localitate - viorelionescu11-1599671085.jpg
Cineva de la București i-a propus, în 2011, să reintre în politică, spunându-i că dacă nu face parte din joc va rămâne un simplu spectator. Asta l-a convins să se implice ca să facă ceva pentru comunitate, îmi răspunde primarul din Hârșova și candidatul PNL pentru alegerile din 27 septembrie, Viorel Ionescu, la întrebarea de ce a dat o viață liniștită pe cea stresantă de primar. Nu regretă alegerea, pentru că a reușit în patru ani ce nu au făcut predecesorii săi în 16.

-Pe om îl interesează, în primul rând, să aibă asfalt în fața casei și iluminat public. Am asfaltat 10 km de străzi care nu mai fuseseră reparate de pe vremea lui Ceaușescu sau care nu mai văzuseră asfalt. Asta am făcut cu fonduri guvernamentale. Pe fonduri europene avem zece proiecte în curs, eficiența energetică la spital și dotarea ambulatoriului, asfaltarea altor patru străzi, două blocuri sociale, două parcuri etc. Acum depunem pentru dotarea secției terapie intensivă a spitalului, ca urmare a COVID, spune primarul Viorel Ionescu.

-Am auzit fără să vreau că vorbeați la telefon de creșe și școli în contextul pandemiei… Cum veți proceda?

-Creșa e direct în subordinea mea, așa că o s-o deschid. Nu va rămâne niciun copil de creșă pe dinafară, ceea ce e și interesul meu. Cu școlile și grădinițele am făcut tot ce depinde de autoritatea locală: curățenie, reparații, materiale de igienă. Vreau să spun că pe noi pandemia, pe partea de educație, ne-a prins pregătiți.



- De meserie navigator, absolvent al Institutului de Marină, Viorel Ionescu a navigat cinci ani. Experiența de marinar l-a învățat disciplina, îmi spune. Ați impus-o în Primărie?


-Eu zic că da. E foarte ciudat că eu sunt primul primar născut, crescut în Hârșova. Până acum am avut din alte părți, venetici. Când i-am zis unuia venetic m-a întrebat dacă vreau să ne înjurăm (râde). Am fost primit aici în instituție cu foarte mare teamă. Sunt unii care încearcă să inducă în mintea comunității că eu sunt Bau-Bau. Oricum mi se zice Dictatorul, Vișinescu, Antonescu. Li s-a spus că dacă vin primar îi zbor, le-am zic că dacă-și fac treaba nu au nicio problemă.

- Ce ați pierdut mergând la Primărie?

- Liniștea familiei!

- În aceste condiții, familia vă mai susține decizia de a candida pentru un nou mandat?

- Copiii, nu! Îl vor pe tata. Dar încerc să le explic. La 12 și 13 ani sunt destul de măricei și de capabili să înțeleagă, deși băiatul a primit amenințări privitoare la viața lui taică-său, iar fata a fost bătută de trei nepoți ai unui cetățean de etnie romă… O categorie din această populație reprezintă masă de manevră. Ei au fost învățați de administrațiile trecute să nu plătească taxe și impozite, să construiască haiducește.

„Pe lângă racordarea orașului la rețeaua de gaze, altă prioritate pentru viitorul mandat este obținerea statutului de stațiune, fie de interes local, fie balneară, dar prefer balneară pentru că avem apă termală”, ține să-mi mai spună primarul.

Viorel Ionescu mi-a lăsat impresia unui om care vorbește, gândește și ia decizii repede. Așa că mi-e clar că alegătorii din Hârșova nu vor sta nici ei pe gânduri ca să-l mai voteze o dată. Fără să greșească! 

(Comandat de Partidul Naţional Liberal Filiala Constanţa, publicat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 21200012)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2864 secunde