Klaus Iohannis: „Soluționarea dosarelor în termene rezonabile rămâne un deziderat”

180
Klaus Iohannis: „Soluționarea dosarelor în termene rezonabile rămâne un deziderat” - iohannisnou-1614798411.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la prezentarea raportului de activitate al Înaltei Curți de Casație și Justiție în anul 2020. În discursul susținut, președintele a vorbit despre provocările sistemului de justiție în perioada crizei COVID-19, dar și despre necesitatea unui proces transparent de modificare a legilor justiției și de accelerare a reformelor necesare sistemului judiciar.

„Mă bucur să fiu astăzi alături de dumneavoastră la prezentarea publică a raportului de activitate al Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru anul 2020, un eveniment care am încredere că va deveni o tradiție instituțională, în spiritul deschiderii sistemului judiciar față de societate.

Anul 2020 a fost un an al rezilienței nu doar pentru sistemul de justiție, ci și pentru întregul aparat statal, supus unui test fără precedent. Traversăm, încă, o criză globală care și-a pus amprenta asupra tuturor domeniilor de activitate, inclusiv asupra modului de funcționare a marilor sisteme publice. În anul 2020, cetățenii și-au exprimat fără echivoc, prin vot, opțiunea pentru reforme și consolidarea principiilor statului de drept. În acest context, reanalizarea legilor justiției nu mai poate fi amânată. Am încredere că, în perioada următoare, cadrul care reglementează activitatea justiției din România va redeveni unul predictibil, în acord cu standardele unui stat european. Pentru aceasta, sunt necesare dezbateri ample în Parlament, la care să participe nu doar reprezentanții profesiilor implicate în actul de justiție, ci și reprezentanți ai mediului universitar sau profesioniști din domeniul drepturilor omului”, a spus printre altele preşedintele Klaus Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4528 secunde