Kovesi face clarificări în cazul lui Adrian Năstase

345
Kovesi face clarificări în cazul lui Adrian Năstase - 2168606c1881e3b899ec90841650ce69.jpg

Articole recomandate

Procurorul general, Laura Codruța Kovesi, precizează într-o scrisoare adresată președintelui Camerei Deputaților că dosarul 33/P/2009, în baza căruia a fost cerută urmărirea penală a deputatului Adrian Năstase, este o reînregistrare a dosarului 114/P/2007, fiind cercetate aceleași fapte.
"Vă comunicăm că solicitarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ din data de 10.03.2009 a vizat formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Adrian Năstase în dosarul nr. 33/P/2009 al Secției de combatere a infracțiunilor de corupție din cadrul DNA. Menționăm că dosarul a fost înregistrat anterior la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA cu nr. 114/P/2007", se arată în document.
Kovesi a răspuns conducerii Camerei Deputaților, care solicitase procurorului să comunice dacă faptele penale pentru care cerea, în iunie 2009, reluarea votului Camerei Deputaților pentru începerea urmăririi penale în cazul Adrian Năstase, sunt aceleași cu cele menționate în dosarul 114/P/2007, asupra căruia Camera s-a pronunțat prin vot.
Scrisoarea procurorului general, care aduce clarificări în dosarul care se referă la modul în care familia Năstase a dobândit imobilul de pe strada Zambaccian, urma să intre în dezbaterea conducerii Camerei Deputaților de miercuri, însă ședința a fost anulată.
Conducerea Camerei a decis, pe 24 iunie, să trimită procurorului general o scrisoare prin care solicită să se precizeze pentru care dosar a fost cerută urmărirea penală a lui Năstase, în timp ce proiectul de hotărâre privind începerea urmăririi penale a rămas pe ordinea de zi la capitolul "amânate".
Secretarul Camerei, Dumitru Pardău, a anunțat, la finalul ședinței de atunci a Biroului Permanent, că președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, și chestorul Nicolae Bănicioiu au venit cu draft-uri diferite de scrisoare către procurorul general, Laura Codruța Kovesi.
Potrivit documentului propus de Roberta Anastase, procurorul general este informat că în urma solicitării sale, plenul Camerei reunit în ședința din 23 iunie, a avut înscrise pe ordinea de zi două  proiecte. "Primul, votat, a stabilit că cererea dumneavoastră (n.r. - a lui Kovesi) referitoare la dosarul nr. 114/C/2007 este inadmisibilă. Al doilea, aflat încă în dezbatere și care urmează să răspundă fondului cererii, se referă la dosarul nr. 33/P/2009, așa cum apare în adresa înaintată la 10 martie 2009. Prin urmare, vă rugăm să ne precizați pentru care dosar ați solicitat cererea de urmărire penală" se arată în scrisoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5512 secunde