Lăzăroiu, revocat din funcția de ministru al Muncii. Sulfina Barbu preia comanda

301

Premierul Emil Boc a înaintat președintelui României cererea de revocare din funcție a lui Sebastian Lăzăroiu, ca ministru al Muncii, și a propus numirea Sulfinei Barbu pentru acest portofoliu.
Deputatul Sulfina Barbu a acceptat nominalizarea sa ca ministru al Muncii, în urma unei întrevederi pe care a avut-o, în cursul zilei de vineri, cu președintele PDL și premierul Emil Boc. Barbu a precizat că postul de ministru al Muncii i s-a propus de către primul-ministru Emil Boc în cadrul unei convorbiri telefonice, urmată apoi de o întrevedere față în față. Prim-vicepreședintele PDL, Sorin Frunzăverde, a fost cel care i-a solicitat lui Emil Boc să-l schimbe pe Sebastian Lăzăroiu din funcția de ministru al Muncii, din cauza ultimelor declarații considerate "jignitoare" la adresa partidului.
"Nu cred că poți să afirmi că nu te-ai înscrie în PDL când ocupi o poziție a PDL. Cred că, în primul rând, e un act de demnitate din partea noastră să-l revocăm pe d-nul Lăzăroiu din această funcție", a spus Frunzăverde, precizând că Emil Boc a avut aceeași opinie în cadrul consultării.

Sebastian Lăzăroiu a explicat într-un interviu acordat unui ziar central că a ezitat întotdeauna să se înscrie într-un partid politic, chiar dacă, de exemplu, prin anii 2000, era apropiat de PNL. "Acum aș face-o, dar aș face-o dacă ar fi vorba nu de PDL așa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta", a spus Lăzăroiu.
Sebastian Lăzăroiu este al doilea ministru revocat de premierul Emil Boc, după pesedistul Dan Nica, în 2009, el încheindu-și un mandat la ministerul Muncii după aproape trei luni și jumătate.
Lăzăroiu a devenit ministru al Muncii pe 3 iunie, preluând postul de ministru al Muncii de la Emil Boc, cel care a exercitat această funcție cu titlu interimar, după demisia lui Ioan Nelu Botiș.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1962 secunde