"Legea salarizării trebuie aprobată cât mai curând"

103

Articole de la același autor

Senatorul social-democrat Liviu Marian Pop consideră că unul dintre cele mai importante cadre legislative care trebuie să intre în cel mai scurt timp în vigoare este Legea salarizării.

În ciuda faptului că încă nu există un text scris, atât acesta, cât și colegii săi din PSD își doresc să acorde mai multă flexibilitate conducătorilor de instituții, astfel încât aceștia să își poată plăti subalternii în funcție de performanțele lor, se arată într-un comunicat de presă.

"Trebuie să se țină cont de unele aspecte. Este necesară aprobarea Legii salarizării. Astfel, angajații vor fi încurajați să obțină rezultate foarte bune în meseria lor. Subalternii vor putea fi plătiți în funcție de anumite criterii de performanță, însă încadrându-ne în plafonul de 7% din PIB pentru cheltuielile salariale, asumat în fața FMI. În momentul de față nu există o scară a performanțelor, motiv pentru care în administrația publică salariile sunt cam aceleași pentru mare parte a angajaților. Mi se pare normal să ai posibilitatea să sancționezi, atunci când este cazul, sau să încurajezi performanța acolo unde există", a declarat Liviu Pop. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4129 secunde