Liber la plimbat câinii pe plajă, în extrasezon. Proiectul de lege, adoptat de Senat

242
Liber la plimbat câinii pe plajă, în extrasezon. Proiectul de lege, adoptat de Senat - cucainelepeplaja-1632423126.jpg

Articole de la același autor

Senatul a adoptat proiectul de lege care va permite accesul cu animale de companie pe plajă, în anumite condiţii. Iniţiativa legislativă aparţine deputatului constănţean Cristina Rizea care a propus ca legislaţia să fie modificată astfel încât proprietarii de câini să poată intra cu ei pe nisip.

„Am depus, în aprilie, proiectul legislativ pentru modificarea cadrului legal astfel încât acesta să permită accesul cu animale de companie pe plajele Mării Negre, utilizate în scop turistic, dar și responsabilizarea posesorilor de animale și a autorităților publice, în legătură cu protecția mediului înconjurător. Proiectul legislativ modifică și completează Ordonanța 19/2006 aprobată prin Legea nr. 274/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă”, explică deputatul constănţean.

Astfel, în afara sezonului estival, oamenii vor avea acces pe plajă însoțiți de animale de companie. Pe durata sezonului estival, oameni pot avea acces pe plajă însoțiți de animale de companie, numai cu acordul operatorilor sau administratorilor plajelor utilizate în scop turistic. Accesul pe plajă al animalelor de companie va fi permis, indiferent de perioada din an, numai dacă animalele de companie sunt ținute în zgardă și lesă sau ham. De asemenea, este obligatoriu ca proprietarii sau însoțitorii animalelor de companie să aibă asupra lor pungi pentru colectarea deșeurilor produse de animal şi să le adune de pe nisip. În plus, propunerea legislativă prevede abilitarea agenților de poliție din cadrul Poliției Române și ai Poliției Locale, respectiv ai structurilor de jandarmi ale Jandarmeriei Române de a constata nerespectarea obligațiilor de mai sus și de a aplica sancțiuni contravenționale.

„O legislație similară există în alte țări europene cu litoral, precum Belgia, Regatul Țărilor de Jos, Croația sau Grecia. Propunerea legislativă vine în întâmpinarea solicitărilor primite din partea iubitorilor de animale și ca urmare a dezbaterii publice avute cu societatea civilă și asociațiile de protecție a animalelor”, mai spune Cristina Rizea. Proiectul adoptat de Senat urmează să ajungă în dezbaterea Camerei Deputaților.

În prezent, este interzis complet accesul pe plajă cu animale de companie, atât pe timpul verii, cât şi în extrasezon.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.398 secunde