Cu câinele la plajă? Poate de la toamnă!

289
Cu câinele la plajă? Poate de la toamnă! - fondcucainelelaplaja-1624991048.jpg
Constănţenii sau turiştii care vor să-şi ia cu ei la plajă prietenul patruped riscă, în prezent, amenzi cuprinse între 10.000 şi 20.000 lei. Deputatul constănţean Cristina Rizea propune ca legislaţia să fie modificată astfel încât proprietarii de câini să poată să intre cu ei pe nisip, însă numai cu acordul operatorului plajei sau în extrasezon.

Proiectul de modificare şi completare a Ordonanţei 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă a primit deja aviz pozitiv de la Comisia de Mediu a Senatului, de la Comisia pentru Drepturile Omului, Egalitate de Şanse, Culte şi Minorităţi şi de la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat.

Proiectul depus propune adoptarea cadrului legal care să permită accesul, în anumite condiţii, cu animale de companie pe plajele Mării Negre, dar şi cu responsabilizarea posesorilor de animale şi a autorităţilor publice, în legătură cu protecţia mediului înconjurător. Potrivit deputatului Cristina Rizea, proiectul a intrat în circuitul de la Senat, însă cel mai probabil va fi supus votului abia la toamnă, după vacanţa parlamentară.

Amenzi pentru cei care nu adună deşeurile animalelor de companie

Astfel, conform modificărilor propuse, în afara sezonului estival, oamenii vor avea acces pe plajă însoţiţi de animale de companie, iar, pe durata sezonului estival, numai cu acordul operatorilor sau administratorilor plajelor utilizate în scop turistic. „Accesul pe plajă al animalelor de companie va fi permis, indiferent de perioada din an, numai dacă animalele de companie sunt ţinute în zgardă şi lesă sau ham. Proprietarii sau însoţitorii animalelor de companie trebuie să aibă asupra lor pungi pentru colectarea deşeurilor produse de animal, dar şi să le adune şi să le elimine”, precizează deputatul Cristina Rizea.

Proiectul legislativ mai prevede şi abilitarea agenţilor de poliţie din cadrul Poliţiei Române şi ai Poliţiei Locale, respectiv ai structurilor de jandarmi ale Jandarmeriei Române de a constata nerespectarea obligaţiilor proprietarilor sau însoţitorilor animalelor de companie şi de a aplica sancţiuni contravenţionale. Propunerea parlamentarului constănţean vine în întâmpinarea solicitărilor primite din partea iubitorilor de animale şi ca urmare a dezbaterii publice avute cu societatea civilă şi asociaţiile de protecţie a animalelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5313 secunde