Liberala Adriana Câmpeanu solicită transparență în privința concursurilor de la Spitalul de Infecțioase

329
Liberala Adriana Câmpeanu solicită transparență în privința concursurilor de la Spitalul de Infecțioase - fondcampeanuadriana2-1524232475.jpg

Articole de la același autor

Consilierul local liberal Adriana  Câmpeanu a propus, în urma discuțiilor purtate în Comisia pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și protecție socială din Consiliul Local Municipal Constanța, introducerea mai multor amendamente în Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor specifice Comitetului Director al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.


Unul dintre amendamentele propuse de consilierul local al PNL Constanța s-a referit la publicarea anunțului de concurs, cu cel puțin 15 zile lucrătoare înainte de prima probă, într-un cotidian de largă circulație - pentru directorul financiar-contabil - și în revista "Viața medicală" - pentru directorul medical. De asemenea, s-a solicitat prezența unui membru al Direcției de Sănătate Publică Constanța și a unui membru al Colegiului Medicilor în comisia de examinare și de formulare a subiectelor pentru concurs, pentru funcția de director medical.


Un alt amendament propus vizează prezența unui observator din partea Comisiei pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și protecție socială din Consiliul Local Municipal Constanța în comisia de examen. În plus, liberala Adriana Câmpeanu consideră că se impune și un amendament cu referire la obligativitatea absolvirii oricărui tip de formare profesională, inclusiv master, ca și condiție la înscrierea dosarului de concurs și, nu în ultimul rând, nominalizarea celor trei reprezentanți ai administrației publice locale, membri în comisia de concurs, cu specificarea funcției ocupate în Primăria Municipiului Constanța.


Toate amendamentele propuse de consilierul local municipal liberal au fost avizate și aprobate de Comisia pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și protecție socială din Consiliul Local Municipal Constanța.
Potrivit declarațiilor Adrianei Câmpeanu, amendamentele au fost propuse atât pentru o mai bună organizare a concursului privind ocuparea funcțiilor de conducere în Spitalul de Infecțioase Constanța, cât și pentru a asigura transparența decizională în cadrul acestei instituții. 


"Trebuie să luăm toate deciziile, în măsura în care ține de puterea noastră, astfel încât să asigurăm sistemului sanitar constănțean o resursă umană competentă. Ne dorim ca aceste posturi să fie ocupate de specialiști în management sanitar, persoane capabile să ofere constățenilor soluții pertinente la problemele cu care se confruntă", susține consilierul local PNL. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.552 secunde