Liberalii au preluat conducerea la Cernavodă. Negoiță primar, Cârjali viceprimar

1762
1
Liberalii au preluat conducerea la Cernavodă. Negoiță primar, Cârjali viceprimar - serifcirjaliviceprimar-1467384708.jpg
Primarul orașului Cernavodă, Liviu Negoiță, va face echipă la primărie cu viceprimarul Șerif Cîrjali, ambii fiind membri PNL.


Edilul Negoiță a fost validat pe funcție în urma rezultatelor de la scrutinul din 5 iunie, atunci când a câștigat încrederea locuitorilor din oraș obținând mandatul de primar cu 2.329 de voturi (29,78%), practic, mai mult cu 14 voturi față de contracandidatul său, Ștefan Pleșa, care a luat 2.315 voturi (29,60%). 


În schimb, Șerif Cîrjali a devenit viceprimar pe baza voturilor obținute din partea consilierilor locali. Consiliul Local Cernavodă este alcătuit din șase membri PNL, cinci de la PSD, trei de la ALDE, doi de la PMP și un membru de la M10. 


În acest context, recent, consilierii locali din orașul Cernavodă au fost convocați în cadrul unei ședințe extraordinare, pe ordinea de zi fiind proiectul ce viza alegerea viceprimarului. A existat o singură propunere, în persoana liberalului Șerif Cîrjali și, din fericire pentru el, de această dată, a avut mai mult noroc și a avut suficiente voturi încât să devină viceprimar al orașului Cernavodă. Practic, în urma numărării voturilor, el a obținut nouă voturi din cele 17, celelalte fiind anulate.


În momentul validării în funcția de viceprimar, Șerif Cârjali a spus că vrea ca aleșii locali să înceteze disputele, care fac mult rău comunității. "Multă lume m-a întrebat ce înseamnă numele meu, Șerif. În limba turcă, în-seamnă om onest. Exact așa sunt eu, un om onest, și vreau să demonstrez acest lucru, vreau ca toți, împre-ună, să facem ceva pentru Cernavodă", a declarat Șerif Cîrjali.


Reamintim că aleșii locali din Cernavodă nu au ales viceprimarul la prima ședință de constituire a Consiliului Local, care a avut loc duminică, 26 iunie, pentru că mai mult s-au certat, decât au negociat. La acel moment, au fost propuși pentru funcția de viceprimar Mariana Mircea de la ALDE și Șerif Cîrjali de la PNL, însă niciunul nu a primit suficiente voturi pentru a fi validat în această funcție. 


La rândul lui, primarul Liviu Negoiță a fost extrem de fericit deoarece, așa cum a mărturisit anterior alegerii viceprimarului, și-a dorit foarte mult să facă echipă cu un liberal de-al său. 


Cum lucrurile s-au aranjat și la Cernavodă, iar echipa trimisă de cetățeni să facă treabă în administrația locală este completă, mai rămâne doar să demonstreze că au meritat voturile locuitorilor care și-au pus speranța că vor trăi mai bine în orașul lor. 


"Avem multe planuri de viitor, multe proiecte. Îmi propun, în primul rând, să asigurăm și să îmbunătățim sistemul de legătură între rețelele de transport existente deja la nivelul orașului, fluvială, feroviară și rutieră atât în oraș, cât și în zona periurbană. De asemenea, mă gândesc la dezvoltarea infrastructurii zonei industriale - portuare, pe o suprafață de 20 de hec-tare a portului, dar și la atragerea de investitori care vor desfășura activități în acea zonă. Pe de altă parte, vom avea în vedere și demararea unui proces de păstrare a serviciului de sortare, transport și colectare a gunoiului menajer, sub coordonarea primăriei Cernavodă", a declarat primarul Liviu Negoiță.


Comentează știrea

costica
2 iulie 2016
opinie

PENTRU PERSOANE INTELIGENTE! O afacere profitabila pentru toti! Cum ar fi daca ai avea o afacere a ta, puternica si profitabila? Noi iti oferim un sistem recomandat de catre cei mai mari experti, gata sa-ti aduca si tie castigurile pe care ti le doresti. Solicita chiar acum mai multe informatii, la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4942 secunde