Liberalii cer Guvernului să corecteze rectificarea bugetară

90

Articole recomandate

Liberalii cer Guvernului să corecteze rectificarea bugetară astfel încât aceasta să fie una constituțională. PNL susține că Ordonanța simplă privind rectificarea bugetară, publicată în Monitorul Oficial, încalcă Constituția, conform unui comunicat al liberalilor. Liberalii spun că "Guvernul încalcă Constituția prin faptul că face o derogare de la o lege organică, printr-un act normativ cu caracter ordinar, cum este cazul ordonanței simple, iar legea fundamentală interzice Guvernului, prin articolul 115, să emită ordonanțe în domenii care fac obiectul legilor organice".

Ordonanța simplă privind rectificarea bugetară, publicată în Monitorul Oficial, introduce derogări de la rigorile stabilite de Legea finanțelor publice, precum și de la alte acte normative, susțin liberalii. PNL mai afirmă că orice derogare de la o lege organică, cum este Legea finanțelor publice, trebuie să se facă printr-o "lege de nivel cel puțin egal cu cel al reglementării de bază", potrivit Curții Constituționale

În opinia liberalilor, prin încălcarea interdicției prevăzute în Legea finanțelor publice, "PSD dorește să realoce fonduri de investiții către cheltuieli care pot fi ușor redirecționate pe criterii politice. Este vorba de investiții în mașini, mobilier sau dotări în loc de investiții în proiecte majore, care sunt astfel abandonate".

Liberalii cer Guvernului să își întrerupă vacanța ca "să se întrunească de urgență într-o nouă ședință și să corecteze rectificarea bugetară astfel încât aceasta să fie una constituțională", mai arată comunicatul PNL.

Guvernul a aprobat prima rectificare a bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale din acest an, în forma propusă de Ministerul de Finanțe, premierul Victor Ponta dând asigurări că nici un minister nu pierde bani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3837 secunde