Liberalii constănțeni susțin inițiativele tinerilor întreprinzători debutanți

137
Filiala Constanța a Partidului Național Liberal consideră prioritară dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, care au o contribuție fundamentală la crearea de noi locuri de muncă, precum și susținerea clasei de mijloc prin dezvoltarea spiritului antreprenorial la nivelul tinerilor.

"Salutăm decizia Guvernului de prelungire a programului pentru stimularea înființării și dezvoltării mi-croîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri pentru perioada 2013-2020, pentru un număr de cel puțin 550 de beneficiari în fiecare an. Din bugetul aprobat anual, Ministerul Economiei asigură sumele necesare pentru plata alocațiilor financiare nerambursabile necesare", a de-clarat președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.

El a precizat că înscrierea în cadrul "Programului pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri" începe din 22 aprilie, iar bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2013 este de 25 de milioane de lei.

Programul se adresează între-prinzătorilor debutanți, care au vârsta de până la 35 de ani, înființează pentru prima dată o societate comercială cu răspundere limitată și nu au mai beneficiat de finanțare în cadrul acestui Program.

Tipurile de facilități pentru microîntreprinderi cuprind acordarea de către Ministerul Economiei de alocații financiare nerambursabile, garanții oferite de Fondul Național de Garantare al Creditelor pentru IMM-uri, precum și scutirea, în anumite condiții, de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3134 secunde