Deputatul Gheorghe Dragomir:

"Taxa de solidaritate de 10% contravine promisiunilor USL din campania electorală"

348
1
Mai mult ca sigur, social-democrații au uitat promisiunile făcute anul trecut locuitorilor din Constanța și, încet, încet, încep să-și încalce angajamentele electorale. 

Azi un impozit majorat, mâine o gigacalorie mai mare, poimâine o nouă taxă, nimic nu mai contează acum, când s-au văzut la guvernare. Totuși, deși parteneri în USL, uneori, liberalii mai au curaj și îi trag de mânecă chiar dacă la nivel local nu au mare influență.

Așa s-a întâmplat și la ședința de Consiliu Local Constanța, când PSD a propus majorarea taxei de habitat, sau la cea în care patronii cluburilor din stațiunea Mamaia au fost obligați să aibă care alegorice. Deși minoritari, liberalii s-au opus proiectelor respective și au votat împotrivă.

Rămâne de văzut ce atitudine vor adopta la următoarea ședință, când se va supune votului introducerea unei noi taxe.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, primarul Radu Mazăre a spus că agenții economici care își desfășoară activitatea în stațiunea Mamaia, dar și proprietarii de apartamente sau case din zonă vor trebui să plătească, începând cu sezonul estival 2013, o taxă de promovare.

Potrivit acestuia, în următoarea ședință a Consiliului Local Municipal Constanța se va supune la vot proiectul privind introducerea acestei noi taxe, care va fi diferențiată, în funcție de specificul activității și zonei. Propunerea va viza ca 30% din valoarea taxei respective să revină Primăriei Constanța, iar 70% să ajungă la Agenția Patronală, cu scopul clar ca banii să fie folosiți pentru promovarea turistică a stațiunii. 

Nici la nivel central, lucrurile nu stau mai bine, motiv pentru care liberalii constănțeni se opun categoric oricărei supraimpozitări sau creșteri de fiscalitate. Astfel, reprezentanții PNL Constanța au spus, ieri, că susțin principiul cotei unice, cu atât mai mult cu cât unul dintre angajamentele luate de USL în campania electorală a fost că taxele și impozitele nu vor crește.

"Considerăm că inițiativa privind impunerea unei taxe de solidaritate de 10% tuturor bugetarilor cu salarii mai mari de 1.000 de euro contravine atât principiilor liberale, cât și promisiunilor făcute de PNL și PSD în campania electorală de anul trecut. Mai mult, impunerea acestei taxe de solidaritate ar crește riscul ieșirii din sistemul public al angajaților bine pregătiți profesional și cu experiență, mai ales că taxa ar accentua discrepanțele de venituri dintre stat și privat pe funcții similare. Această măsură nu va avea un impact bugetar semnificativ, deoarece sumele astfel încasate la buget vor fi în cuantum redus", a declarat președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.

El a adăugat că liberalii sunt convinși că soluțiile pentru creșterea încasărilor și, implicit, pentru relansarea economiei vizează, printre altele, măsuri de stimulare fiscală și creare de locuri de muncă.

Premierul Victor Ponta și-a prezentat, zilele trecute, din nou, intenția de a introduce o taxă de solidaritate pentru bugetarii care câștigă peste 1.000 euro lunar, avansând însă de această dată un cuantum al taxei de 10%, nu de 16% ca în declarațiile publice din ultimul an.

Taxa de solidaritate de 10% pe salariile bugetarilor de peste 4.000 lei ar aduce venituri suplimentare de doar 10 milioane lei, iar, dacă s-ar aplica pe toate salariile, inclusiv din zona privată, și pensiile peste 4.000 lei, suma ar ajunge la circa 200 milioane lei, afirmă surse guvernamentale.

Comentează știrea

tatal nostru
12 aprilie 2013
normal ...

fratilor ...era de asteptat ...astia or sa ne manance de vii pentru ca spre deosebire de PDL care sunt un partid democrat si au o gandire democrata ordinarii astia sunt COMUNISTI si au o gandire sociala ....adica noi astia care mai muncim in tara asta de kkat trebuie sa platim si sa facem acte de caritate pentru aia care nu-si misca fundu din canapea ...ce sa facem daca asa am fost invatati de Ceausescu sa ne dea de pomana ne-am dezobisnuit sa mai gandim ...eu unu nu sunt de acord sa muncesc si sa platesc si pentru ala care doarme ...ASA CA ROMANI ...INTELEGETI ODATA CA PSD - U SUNT NISTE COMUNISTI PENTRU CA AU PLANURI SOCIALE ... ESTE SI NORMAL PENTRU CINE GANDESTE (PARTID SOCIAL) ..... ROMANI TREZITI-VA !!!!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Aprilie 2013
Stire din Politică-Administrație : Liberalii cer demisia unui ministru PSD
Sâmbătă, 06 Aprilie 2013
Stire din Politică-Administrație : "USL e o coaliție complicată"
Pagina a fost generata in 0.2541 secunde