"PNL se opune unei "supraimpozitări" a veniturilor peste 1.000 de euro"

104

Articole de la același autor

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că PNL se opune "categoric" introducerii unei taxe de solidaritate de 10%, susținută de premierul Victor Ponta, precizând că eventualele venituri la bugetul de stat nu sunt semnificative. 

Antonescu a fost întrebat cum vede propunerea premierului Victor Ponta pentru introducerea unei taxe de solidaritate de 10% pentru bugetarii cu venituri peste 1.000 de euro.

"PNL se opune categoric oricărei supraimpozitări sau creșteri de fiscalitate și datorită atașamentului său la principiul cotei unice, și mai ales pentru că unul din angajamentele majore ale USL, la care ținem toți în aceeași măsură, liberali sau social-democrați, este acela că nu vor crește taxele și impozitele. În această privință, pozițiile sunt clare și, repet, soluțiile nu pot veni nici pentru rectificarea bugetară, nici pentru toate celelalte nevoi publice foarte mari, ce-i drept, dar nu pot veni din sume care nu sunt semnificative și care s-ar obține dintr-o taxare a veniturilor mai mari de 1.000 de euro și așa mai departe. Și în plan simbolic, dar și în plan practic nu putem să acceptăm o asemenea formulă pentru că, repet, nu rezolvă – pe de o parte încalcă angajamentele electorale, pe de altă parte nu rezolvă problema bugetară. Trebuie luate măsuri de fond, care să poată stimula cu adevărat apariția locurilor de muncă și, implicit, încasările la buget", a afirmat Antonescu, citat de Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Aprilie 2013
Stire din Politică-Administrație : Liberalii cer demisia unui ministru PSD
Sâmbătă, 06 Aprilie 2013
Stire din Politică-Administrație : "USL e o coaliție complicată"
Pagina a fost generata in 2.8219 secunde