"PNL este sacrificat de ambițiile lui Crin Antonescu"

199
1
Președintele Partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, l-a acuzat pe liderul PNL, Crin Antonescu, că distruge un partid istoric și că pune ambițiile personale deasupra intereselor partidului.

"Îmi pare rău să observ, în cazul PNL, că pentru ambițiile personale ale președintelui, un întreg partid este sacrificat, cu doctrina lui cu tot. Și nu spun doar ca om politic, ci și în calitate de om care cunoaște PNL. E trist să vezi cum ambiția unui singur om distruge un partid istoric", a afirmat Ungureanu. 

Președintele PFC exclude, pe moment, orice colaborare dintre PNL și PFC, dar și între Uniunea Social Liberală și PFC. 

Comentează știrea

Hanibal
3 aprilie 2013
care pnl,care sacrificiu?

Ungureanu stie ca PNL nu mai este partid istoric inca de pe vremea lui Guță Tătărăscu. PNL- partid balama , ajuns pe mana lui Tariceanu,Antonescu,Hasotti,Stanisoara etc, a facut perment politica altor partide pentru a ajunge la guvernare. Apropierea de Actiunea populara a lui Constantinescu,ruperea aliantei DA , eliminarea lui Flutur si Stolojan si multe altele,au demonstrat ca PNL ca si celelalte partide nu are ideologie,ci doar o eticheta doctrinara , fara nici o legatura cu democratia . Nici pe vremea batranului Bratianu nu stateau lucrurile mai bine.Fratele lui, Dumitru Bratianu a parasit PNL.Fiind ales deputat in ianuarie 1884 a refuzat mandatul,acuzandu-i pe liberali ca sunt " speculanti politici fara frica de Dumnezeu si fara rusine de oameni care au ajuns a crede ca-si pot permite ajunsi la putere ,sa se imbogateasca din averile noastre si din saracia poporului". Dumitru Bratianu chema intreaga opozitie la lupta pentru " rasturnarea regimului odios" indemnand ca din toate piepturile sa iasa strigatele: " Jos regimul coruptiunii si al minciunii " .Nimic nu s-a schimbat de atunci si pana astazi in asa zisa politica liberala. Nae Ionescu scria despre PNL : " Partidul Liberal nu a fost niciodata un partid de idei, doar un partid de mahalagii.Ideologia lui a oscilat intre inventivitatea lui Rica Venturiano sau Nae catavencu de o parte si receptivitatea lui Jupan Dumitrache sau Conu Leonida de alta:". Suntem de parere ca,in mare masura,aceste cuvinte sunt valabile pentru toate partidele aparute in Romania dupa 1990.Nu vom regreta disparitia partidelor care cultiva si propaga coruptia,incompetenta,traseismul,demagogia.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3462 secunde