Alegeri parlamentare 2016

Liberalii Vergil Chițac și Bogdan Huțucă vor să inițieze legi în domeniul maritim și fiscal

1103
4
Liberalii Vergil Chițac și Bogdan Huțucă vor să inițieze legi în domeniul maritim și fiscal - pnlhutucasichitac-1478883965.jpg

Articole de la același autor

Liberalii de la malul mării au dat, vineri, startul campaniei electorale prin organizarea unei conferințe de presă susținută de primii candidați de la Senat și Camera Deputaților din județul Constanța.

În cadrul întâlnirii, președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, Vergil Chițac și candidat la Senatul României, a prezentat motivația pentru care îl susține pe Dacian Cioloș ca premier, dar a vorbit și despre proiectele personale. Printre altele, el a spus că își dorește ca, din calitatea de viitor senator, să propună inițiative legislative prin care să uniformizeze legislația în domeniul maritim și să maximizeze la două mandate toate funcțiile publice. În plus, el a menționat că dorește modificarea legii finanțării partidelor politice pentru a interzice companiilor care fac afaceri cu statul să mai finanțeze formațiunile politice. De asemenea, Chițac a spus că el consideră că nu duce o bătălie cu PSD, ci cu starea generală a constănțenilor de a nu ieși la vot. El a precizat că transmite populației să iasă la vot și dorește, în viitor, pe modelul altor state, să existe o lege a votului obligatoriu.

La rândul lui, Bogdan Huțucă, cel care deschide lista PNL, la Constanța pentru Camera Deputaților a spus că, în momentul de față, este concentrat pe campania electorală pentru alegerile din 11 decembrie, precum și pe conturarea viitoarelor proiecte pe care le va promova, în calitate de deputat, în Parlament.

Cunoscut ca un bun profesionist în domeniul finanțelor, Bogdan Huțucă a spus că a acceptat invitația PNL de a conduce lista pentru Camera Deputaților în Constanța, după ce, în plan personal, a simțit nevoia să valorifice la un alt nivel experiența profesională dobândită până în prezent.

"În activitatea desfășurată în Ministerul de Finanțe și Agenția Națională de Administrare Fiscală, sunt mai mult specializat pe zona fiscală. Mă pricep la partea de procedură fiscală, de Cod Fiscal și la legile speciale care guvernează diferite domenii de activitate cu implicare în fiscalitate. Evident, proiectele mele vor viza modificări ale Codului de procedură fiscală, care aduc anumite clarificări privind drepturile agenților economici, mai ales în zona de inspecție, de contestații și contencios administrativ, dar și modificări în zona Codului Fiscal. Am o serie de proiecte la care am participat împreună cu echipa de la minister, la care am lucrat împreună cu Banca Mondială, dar la momentul respectiv, din cauza condițiilor în care ne desfășuram activitatea, a colaborării cu FMI, nu au apucat niciodată să fie promovate. Unul din aceste proiecte vizează crearea unor avantaje de a participa pe o piață egală a forței de muncă, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori, prin regândirea sistemului de deduceri fiscale și de credite fiscale în România. Un alt domeniu în care doresc să activez este cel al achizițiilor publice. Mă uitam în planul de guvernare al PNL și am observat mai multe măsuri, printre care se numără transparentizarea totală a cheltuielilor publice, indiferent dacă vorbim de Guvern sau dacă vorbim de o primărie de comună. Aceste cheltuieli publice trebuie puse la vedere. Atâta timp cât nu producem o legislație care să genereze un sistem de guvernare și de prevenire a corupției în domeniul achizițiilor publice, nu reușim să construim un buget general consolidat sustenabil", a spus Bogdan Huțucă.

Comentează știrea

Hollywood
12 noiembrie 2016
Achiziții

Vergile, uite aici temă de lucru: fie se modifică legea achizițiilor publice, fie se dă hotărâre de guvern astfel ca absolut toate contractele încheiate pe bani publici (inclusiv anexele și actele adiționale ulterioare) să fie postate pe site-urile ministerelor, consiliilor județene sau consiliilor locale. Și să vezi cum toți de-alde ăștia regii asfaltului și alți regi și împărați abonați la banul public vor lăsa la preț și vor fi mai responsabilizați. Auzeam că la Bechtel (ca să dau doar un exemplu) au fost clauze confidențiale. Pe bune? Confidențiale pe bani publici? Asta este o golănie. Bașca zice-se că nici nu se mai găsește contractul prin minister, de parcă n-am putea cere americanilor o copie notarizată după exemplarul lor. Și poate așa aflăm de ce plătim o căruță de bani pe nimic. Și poate aflăm de ce s-a tras de timp cu reabilitarea podului de la Agigea. Și poate aflăm multe alte lucruri interesante. Așa că Vergile, te votez la senat iar tu să faci treabă bună pentru noi toți. Altfel îți dăm mandatul la baltă. Plm.

Geaba legi
12 noiembrie 2016
Geaba PNL

Ati ales un drum controversat,domnule Chitac.Ascultati ce ne-a invatat bunelul nostru, politicianul Publius Tacitus , in urma cu aproape 2000 de ani:"....Într-un stat în care corupția abundă, legile trebuie să fie foarte numeroase." sau "Cu cât statul este mai corupt, cu atât va emite mai multe legi." Sunteti slabuti,slabuti rau de tot.Imi pare rau ca azi am pierdut 5 minute cu voi.

a-mirabilis
12 noiembrie 2016
legi care sa optimizeze

Nu vreau sa sugerez domnului Chitac altceva decat ca legile marinaresti pentru navigatie se aplica oriunde in lume dupa acelasi tipic si sunt obligatorii pentru orice nava indiferent de categorie sau destinatie.Si sunt valabile si pe niste eventuale viitoare nave care vor naviga sub pavilion romanesc.Problema este a ,,aiergaturii''dupa documente.Si ,il intreb pe domnul Chitac daca are cunostinta de cata ,,alergatura''are nevoie un tanar absolvent pentru trece pe la,, N''instituti,independente unul fata de celalalt.,pentru a obtine brevetul sau carnetul de marinar;CERONAV,ARN,cabinetul medical, fotograf,pasaport,firma de cewing,.Pai nu ar fi normal ca absolventul ,cel putin la inceput,cand a terminat scoala sa primeasca aceste documente la pachet,bineinteles autorizate de institutiile pe care le-am amintit si in functie de oferta agentiile angajatoare sa-i trimita unde este nevoie.Nu o sa plece toti din prima ,dar cel putin are cineva evidenta si nu in ultimul rand grija acestora.Pentru carcotasi,este o simpla parere care priveste o optimizare pentru ambarcarea imediata a celor care doresc.

Lazar
13 noiembrie 2016
Legea domeniului fiscal de intiere

D-na Carmen M.am intrebat si eu si vad ca sa sters comentariu de pe blog,nu cumva initiativa ,propuneri de lege nu a venti de la Hotomanului Dr.Dr.Prof,Ingi Boroianu Aurel Robert marele PNL-ist care a furat in stil barbar la firma Gepeto pazit de pasnici de la SRI ascuns cu spagi la ANAF sponzorizari la partid din fraude,evaziuni fiscale si documente false si ascuns de catre IPJ,Parchetul si Curtea de Apel C-ta prin Terfelirea Constitutiei ro.legi,articole si paragrafe numai pentru Hotii si politicieni.Mi-e i-mi lasa impresia ca institutile statului de drept abilitare sunt la mana lor si sunt ocrotiti si se musamalizeaza si se ascunde adevarul.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9294 secunde