Liderii liberali constănțeni nu sunt tentați de încheierea unor alianțe locale cu pesediștii

1959
Liderii liberali constănțeni nu sunt tentați de încheierea unor alianțe locale cu pesediștii - 3a3c2106d710c9bc46be3a4f547dae86.jpg
Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, le solicita, recent, aleșilor locali liberali să "uite de PD" și să caute soluții de înțelegere cu PSD și UDMR. La Constanța, liderii filialelor locale par mult mai interesați de promovarea unor alianțe în funcție de fiecare caz în parte. Cei mai mulți dintre ei și-au exprimat dorința de a avea șansa să decidă singuri orientările politice care se impun la nivel local.

"În ceea ce privește consiliile județene, trebuie să încercăm să găsim soluții de înțelegere cu PSD și cu UDMR. Uitați PD (n.r. - PD-L), vă mai spun încă o dată!", le mai cerea liderul liberal Ludovic Orban aleșilor locali întruniți la Brașov. Însă nu de aceeași părere sunt consilierii județeni constănțeni. Liberalul Gabriel Monea a declarat că intervenția lui Orban reprezintă "o recomandare" și "o părere personală". "Noi nu facem alianțe de dragul alianțelor. Atitudinea consilierilor diferă de la zonă la zonă. Mult mai important este interesul public pe care noi trebuie să îl urmărim", a adăugat Monea. "De ce nu am face o alianță cu PD-L, pentru susținerea punctuală a unor proiecte", a pus problema consilierul, menționând, de asemenea, că liberalii din CJC vor analiza această variantă.
Președintele Organizației Județene a PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a explicat, la rândul său, că solicitările lui Orban nu au drept obiectiv încheierea unor alianțe și nici nu vizează o apropiere doctri-nară, ci doar posibilitatea de a colabora, punctual, pentru proiectele locale din consilii. "Știu că la Constanța, în CJC, au existat astfel de apropieri între PSD și PNL. Dar sunt situații și situații. Sunt localități unde există alianțe PD-L-PNL sau PD-L-PSD. Eu nu le voi interzice niciun fel de colaborare și nici nu le voi impune anumite orientări", a punctat liderul liberalilor constănțeni.

"Ce alianțe să facem?"
Fostul lider al Filialei PNL Cernavodă, actualul consilier Gheorghe Hemeș, a declarat că nu vede nicio alianță cu PSD în Consiliul Local. Hemeș a mai arătat că liberalii sunt în opoziție și nu se poate aplica recomandarea lui Ludovic Orban din cauza "anumitor animozități" care s-au creat în raport cu conducerea administrației publice locale.
"Colaborările nu le facem cu partidele, ci cu autoritățile locale pentru oameni", a spus scurt Jean Paul Tucan, președintele Filialei PNL Năvodari. "Noi nu trebuie să susținem anumite alianțe doar pentru că așa ne spun liderii. Aleșii locali au o anumită responsabilitate locală și trebuie să se țină cont de fiecare situație în parte. Trebuie să ținem cont de proiectele care sunt propuse în fiecare consiliu local. Cum aș putea susține PSD-ul dacă vine cu o mărire de taxe. Cum să le susținem?", a ridicat problema Tucan.
La Hârșova, potrivit liderului liberal de aici, Ionel Chiriță, funcționează o înțelegere între PSD și PD-L. "Noi avem viziuni diferite. Noi am susținut și susținem o relaxare a impozitelor, iar ei au adoptat o cotă maximă, așa cum s-a întâmplat cu impozitul pe clădiri și terenuri unde au votat aplicarea celui mai mare coeficient", a explicat Chiriță, încercând să demonstreze mecanismele funcționării alianței PSD-PD-L.
"Ce alianțe să facem?", a pus problema și liderul PNL Murfatlar, Ion Vlădoi. "Noi nu avem cu cine să facem alianțe. Există deja una, între PSD și PD-L, și nu se ține cont de poziția noastră", a lămurit cazul liberalilor din Murfatlar, Ion Vlădoi. "Sunt șase consilieri PSD, șase - PD-L și noi cinci de la PNL. Au tot ce le trebuie și nu au nevoie de noi", a încheiat Vlădoi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4112 secunde