Liderii UDTTMR, vizitați de oficialul american Micah Savidge

366
1
Liderii UDTTMR, vizitați de oficialul american Micah Savidge - udttmr-1351790977.jpg
Ofițerul politic în cadrul Ambasadei SUA la București, Micah Savidge, a avut, ieri, o serie de întâlniri cu liderii și membrii Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR). Oficialul ame-rican a purtat discuții cu președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, cu deputatul Aledin Amet, cu candidatul la funcția de deputat Varol Amet, cu prim-vicepreședintele uniunii, Nagi Gelal, cu muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, precum și cu cadre didactice și elevi de etnie tătară care studiază limba tătară la cursurile comunitare organizate de UDTTMR. 


Discuțiile s-au axat atât pe statutul comunității tătare în țara noastră, Dobrogea - model de conviețuire interetnică, drepturile omului, dar și pe alegerile din SUA.

La finalul întâlnirii, atât președintele Gelil Eserghep, cât și oaspetele american au vorbit despre buna colaborare dintre comunitatea tătară și Ambasada SUA la București, despre relațiile româno - americane și despre derularea unor proiecte comune în viitor.

Ofițerul politic Micah Savidge a fost prezent pentru prima dată în mijlocul comunității tătare, în 2011, cu prilejul Lunii Ramazan, când, în prima zi din această lună sfântă pentru credincioșii musulmani, oficialul american a îm-părțit pachete cu alimente locuitorilor din satul Tătaru.

Vizita de ieri a oficialului american a marcat finalul mandatului său în România, Micah Savidge profitând de întâlnirea cu liderii și membrii comunității tătare pentru a-și lua rămas bun de la comunitate și mulțumindu-le, totodată, tătarilor din Dobrogea pentru buna colaborare. 


Comentează știrea

dogan iusuf
4 noiembrie 2012
presedinte infractor

si candidat ptr.parlament niste infractori,alegeri masluite prin procese verbale false.Uitati-va,n-avem un consilier din partea UDTTmr la mun.cta nici la judet Cta.cei 2 au fost unicii candidati la alegerile falsificate.Turco-tatarii sunt multin cta.,oricum mult mai multi decat UDMr in Dobrogea,aceasta are candidati ptr. parlamentul romaniei ptr. fiecare colegiu din judet.Tatari votati candidatii Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania.Cei de la Tatari s-au autodepasit in slugarnicia fata de cei care ne-au nimicit neamul.Aveti o poza pupandu-se cu ECatrina impreuna cu VC Tudor in fata statuii" calaretului de arama"al lui Puskin,nepot de Ibrahim.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : UDTTMR s-a pregătit de Kurban Bayram
Luni, 24 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Moment comemorativ la ședința UDTTMR
Pagina a fost generata in 0.2701 secunde