Liga femeilor primari din România s-a reunit la Constanța

199
Liga femeilor primari din România s-a reunit la Constanța - marianagaju1-1371743818.jpg

Articole de la același autor

Președintele Asociației Comunelor din România, primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, a convocat, ieri, Liga Femeilor Primari ai comunelor din România pentru a participa la lucrările sesiunii extraordinare pe semestrul I din 2013. Evenimentul se desfășoară în perioada 20-21 iunie, la Hotelul Oxford din Constanța.

La acțiune au participat reprezentanți ai administrației publice locale și centrale, ai Asociației Comunelor din România, precum și ai Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova.

În cadrul evenimentului au avut loc informări cu privire la modificarea statutului Asociației Comunelor din România, aprobată în cadrul celei de-a XVI-a sesiuni ordinare pe semestrul I din 2013. De asemenea, s-a făcut analiza problemelor cu care se confruntă comunele din România și, implicit, autoritățile administrației publice locale ale acestora, ca urma-re a unor grave sincope în procesul de descentralizare, precum și a unei accentuate diminuări a capacității administrative a autorităților administrației publice locale, pe fondul unei salarizări total necorespunzătoare și blocării posturilor din administrație.

Totodată, s-a adus în discuție identificarea și stabilirea de măsuri prin care să se aducă la îndeplinire Acordul semnat la Chișinău, în cadrul primei ședințe comune a Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova și Asociația Comunelor din România, din data de 24 mai 2013.

Cei prezenți la întâlnirea de lucru au analizat și procesul de regionalizare-descentralizare în România, lupta femeilor primari și aleși locali ai comunelor din România pentru egalitate de șanse, egalitate de gen.

În altă ordine de idei, Mariana Gâju a făcut o informare cu privire la proiectele implementate și în curs de implementare ale Asociației Comunelor din România.

O altă temă abordată a vizat oportunități de finanțare din fonduri externe nerambursabile prin programul POS Mediu și programul Casa Verde.

Lucrările sesiunii extraordinare vor continua și astăzi, printre invitați fiind așteptat și ministrul Muncii, familiei, protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu.

În altă ordine de idei, potrivit primarului Mariana Gâju, astăzi, se va semna Acordul de înfrățire între localitățile Sărata Veche-Raionul Fălești din Republica Moldova și comuna Cumpăna. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3519 secunde