Lipsa locuințelor din Cernavodă, pe lista de priorități a primarului Hânsă

202
Lipsa locuințelor din Cernavodă,  pe lista de priorități a primarului Hânsă - primargheorghehansa-1362491543.jpg
Sosirea primăverii a deschis sezonul lucrărilor în orașul Cernavodă. Și asta pentru că îmbunătățirea vremii permite buna desfășurare a pro-iectelor importante propuse de reprezentanții administrației locale. Unul dintre acestea este punerea bazelor noului cartier de locuințe din zona "Sere". Zilnic, încă de la primele ore ale dimineții, echipele și utilajele Gospodăriei Comunale se află în teren pentru a igieniza și a nivela solul din zonă. Echipele de proiectanți ai Primăriei au efectuat măsurătorile necesare pentru a delimita loturile de case și străzile din noul cartier. 


"În prezent, utilajele trasează deja drumurile principale care vor fi construite. În urma delimitărilor efectuate, s-au stabilit 98 de loturi de case cu suprafețe cuprinse între 300 și 400 de metri pătrați, dar și spațiile aferente locurilor de joacă și parcărilor", a spus primarul Gheorghe Hânsă.

În acest context, reprezentantul Primăriei susține că lucrările pot fi finalizate în aproximativ două luni, dacă vremea va rămâne favorabilă.

Locuitorii din Cernavodă care sunt interesați de o locuință vor putea concesiona loturile de case în urma unei licitații.

Condițiile pentru înscriere sunt prezentarea unor documente doveditoare ale sursei de venit, prezentarea unei copii a actului de identitate, care să confirme domiciliul în Cernavodă cu o durată de minim cinci ani, și alte acte doveditoare a lipsei de datorii la bugetul de stat.

Până în prezent, 371 de persoa-ne au depus cereri la sediul Primă-riei pentru înscrierea la licitație.

Pe de altă parte, primarul orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, este hotărât să vină și în ajutorul celor care nu au un acoperiș deasupra capului, motiv pentru care dorește să construiască mai multe locuințe sociale.

În acest sens, în urmă cu ceva timp, edilul și consilierii locali au identificat un teren cu o suprafață de trei hectare, situat între zonele Argos și Colonie Columbia. Pe acest teren, se vor construi 50 de locuințe sociale din cei aproximativ un milion de lei, bani care se află ca rezervă la dispoziția Consiliului Local Cernavodă pentru cele mai presante situații.

Vizita efectuată de aleșii locali a avut loc în urma ședinței de Consiliu Local, iar consilierii au considerat de comun acord că, în urma construirii de locuințe sociale din acest buget, s-ar putea rezolva mai multe probleme cum ar fi: amenajarea zonei, remedierea deficitului de locuințe sociale din Cernavodă, extinderea zonei de habitat Colonie Columbia.

În urma acceptului consilierilor, primarul va căuta cei mai ieftini furnizori și cele mai rezonabile oferte pentru a începe anul acesta construcția primelor 50 de locuințe. Acestea vor fi prevăzute cu două camere, baie și bucătărie, la fel ca cele construite în cartierul Henri Coandă din Constanța, și vor fi predate la cheie.

"În ceea ce privește construcția, inițiativa este una acceptabilă, având în vedere că terenul este prevăzut deja cu utilități, care sunt ieftine în Cernavodă. De exemplu, încălzirea furnizată de CNE este una ieftină, spre deosebire de alte orașe", a spus primarul Gheorghe Hânsă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.912 secunde