LIVE TEXT Reacția PMP la declarațiile lui Victor Orban. ”Actuala guvernare o dă din gard în gard”

203
LIVE TEXT Reacția PMP la declarațiile lui Victor Orban. ”Actuala guvernare o dă din gard în gard” - whatsappimage20220801at123836-1659347468.jpeg
În aceste momente a început conferința de presă organizată de Partidul Mișcarea Populară (PMP), la sediul din Constanța. Este prezent președintele PMP, Eugen Tomac, președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, si secretarul general PMP, Ionuț Simioncă. Se discută mai multe teme actuale.


Iată ce declară Eugen Tomac: "Suntem astăzi prezenti la Constanța la invitația domnului Claudiu Palaz. După cum cunoașteți, PMP a trecut printr-o perioadă neplăcută in ultimele luni. Asa cum este firesc, chestiunile care au ridicat semne de întrebare au fost clarificate. În 2020, PMP a trecut peste 5 la sută. Toti cei opt magistrați din birou au votat pentru renumărarea voturilor. După această perioadă neplăcută ne-am învățat lecțiile si am decis să continuăm activitatea politică pe cont propriu. PMP are cea mai mare reprezentare la nivel local în întreaga tară, după PSD și PNL. Am ajuns la concluzia că trebuie să ne continuăm drumul. Actuala guvernare o dă din gard in gard. 
Am organizat o conferință la Cluj, unde am scos în evidență derapajul lui Victor Orban, care și-a permis să vină pe teritoriul României și să emită teze naziste. Eu cred că lipsa de reacție fermă a alianței arată că nu este bine. A fost un discurs primitiv. Așteptam o abordare mai matură din partea coaliției. Le cer să se delimiteze de UDMR, care nici la această oră nu s-a disociat de discursul nazist al lui Victor Orban. Să nu uităm că acest popor a votat un președinte de origine germană. Românii nu au prejudecăți legate de minorități. Nu cădem in această capcană. Atunci când partidul lui Victor Orban a fost propus spre excludere, eu, în calitate de membru în Parlamentul European, am votat impotrivă. De această dată, nu putem să tăcem. Cer Parlamentului României să convoace o ședință extraordinară și să condamne acest derapaj cu iz nazist.


PMP a luat act cu mare surprindere de ceea ce a spus președintele național pentru combaterea discriminării. Ne-a spus că afirmațiile lui Victor Orban sunt o chestiune de politică externă. Acest domn s-a descalificat complet. Nu mai poate deține nici măcar o zi această funcție. PMP ii cere demisia de îndată. Este inadmisibil ce a făcut acest domn. Am inteles că cei din UDMR nu s-au dezis de ceea ce s-a întâmplat acolo. Are obligația morală ca, în cel mai scurt timp, să își prezinte demisia. Discutăm de valori și despre un mod prin care sunt privite lucrurile. Cine crede că exagerăm, vă invit să reflectați la o situație. 
În comuna Ditrău, anumiți oameni au fost revoltați că agenții comerciali angajau oameni din SRI Lanka. Este primitiv așa ceva. Cerem guvernului să creeze un cadru juridic adecvat.


România nu poate rămâne în această capcană a neputinței, pentru că nu putem discuta despre UDMR și despre excesele acestor politicieni. Guvernul de la Budapesta a mers prea departe. Acest discurs este condamnabil.
Trebuie să fim extrem de realiști. Lipsa de securitate se simte. Orban este avocatul lui Putin. Cum ar trebui să ne comportăm în relația cu Putin, care omoară oameni nevinovați doar pentru că ei vor să facă parte din Europa? Totul se intâmplă lângă noi. Lipsa cerealelor, criza umanitară, astea sunt problemele. Avem obligația aici la Constanța să privim lucrurile mult mai vizionar in ceea ce privește rolul litoralului românesc in noua structură de securitate. Trebuie să facem față tuturor provocărilor. Județul  Constanța a devenit un obiectiv strategic pentru NATO".


Ionuț Simionca: „Venind la Constanța am observat că sunt mai multe mașini care merg la București decât spre litoral. Autoritățile din Constanța nu fac nimic să încurajeze venirea turiștilor. In aceste circumstanțe fac un apel către primul-ministru Ciucă. Să nu se lase păcălit de actualul ministru al Finanțelor. Ar trebui să il dea afară pentru ceea ce facem. In acest moment, guvernul nu vine cu nimic în sprijinul celor care țin în viată economia românească".


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7103 secunde