Liviu Dragnea vrea demiterea miniștrilor Justiției și Agriculturii

130
Liviu Dragnea vrea demiterea miniștrilor Justiției și Agriculturii - liviudragnea-1466702072.jpg

Articole recomandate

Președintele PSD îi cere premierului să-i demită pe ministrul Justiției, Raluca Prună, și pe cel al Agriculturii, Achim Irimescu. Liviu Dragnea spune că îi va transmite cererea premierului și personal, atunci când se va întâlni cu el.



Solicitarea vine după ce Camera Deputaților a adoptat o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii. Despre acesta, liderul PSD susține că poate deveni un risc la adresa securității naționale, în timp ce despre ministrul Justiției a spus că lovește direct în "esența democrației".

Iritarea social-democratului a venit după ce Raluca Prună i-a criticat pe Facebook pe parlamentari pentru votul dat în cazul conflictelor de interese, care îi scapă de sancțiuni pe parlamentarii care și-au angajat rudele la cabinetele de circumscripție înainte de august 201 3.

"Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu întru aici în discuții de text. Astfel de discuții, în mod regretabil, nu au avut loc nici în Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvântul. Deja vu? Am fost nu de mult somată să spun ce înțeleg prin restaurație. Exact asta. Mai înțeleg, parafrazând, o tiranie parlamentară. În anticiparea întrebărilor, răspund: Cred în parlamentarism, în cel responsabil, în slujba cetății", a scris Raluca Prună.

În ceea ce-l privește pe Achim Irimescu, Liviu Dragnea a spus în repetate rânduri că acesta ar trebui să plece din Guvern, pentru că activitatea ministrului are "consecințe grave asupra României", referindu-se la prejudiciile aduse fermierilor prin neacordarea subvențiilor, dar și de afectarea PIB.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, depusă de parlamentarii PSD și ALDE, a fost adoptată în 8 iunie. Inițiatorii acuzau derapaje grave ale Ministerului Agriculturii, precum neacordarea subvențiilor către fermieri, management defectuos, blocaje în atragerea de fonduri europene și investiții în acest sector.

Premierul Dacian Cioloș a spus, după votarea moțiunii, că îl va evalua pe ministrul Agriculturii și va lua o decizie cu privire la păstrarea sa în Guvern.

"Chestiunea asta a subvențiilor în agricultură e în atenția mea înainte de a avea această moțiune. Și acolo a existat o întârziere pe de o parte - care a existat în toate statele membre - de plată a subvențiilor", a spus el, potrivit Digi24.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3278 secunde