Locuitorii din Cumpăna se pot racorda gratuit la reţelele de gaze, apă şi canalizare

15963
Locuitorii din Cumpăna se pot racorda gratuit la reţelele de gaze, apă şi canalizare - fundgajudeclaratie2-1618325878.jpg

Articole de la același autor

Comuna Cumpăna beneficiază de racordare la reţeaua de gaze naturale, dar şi la reţelele de apă şi de canalizare menajeră. Noutatea care este observată în comună vizează posibilitatea ca locuitorii să se racordeze la aceste reţele gratuit, fără să plătească vreun leu.

Acest lucru a fost confirmat de primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, cea care a efectuat o declaraţie de presă în care a explicat procedurile pe care locuitorii din Cumpăna trebuie să le facă pentru a beneficia de aceste condiţii.

„Administraţia locală a comunei Cumpăna vă prezintă mai multe facilităţi de care pot beneficia locuitorii comunei. În primul rând ne referim la apariţia ordinului 18 din martie 2021 care se referă la gratuitatea racordului la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Astfel ne adresăm dumneavoastră, dragi locuitori ai comunei Cumpăna, prezentându-vă atât pe site-ul oficial al comunei Cumpăna, cât şi în această declaraţie de presă, care sunt documentele pe care dumneavoastră trebuie să le înaintaţi la sediul SC Distrigaz SRL. Până a obţine aceste documente, vă puteţi adresa biroului urbanism din cadrul primăriei comunei care vine în sprijinul dumneavoastră cu cererea tip, dar şi cu o parte dintre documentele de care aveţi nevoie. Trebuie să ştiţi că operatorul autorizat de Distrigaz are obligaţia de a veni şi a verifica pe teren situaţia şi modalitatea de efectuare a racordării. Racordarea este finanţată în totalitate prin fonduri europene. Cei care au beneficiat de asemenea racorduri, au obligaţia ca în termen de 180 de zile de la efectuarea racordului, să devină consumatori ai gazelor naturale” , a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

După ce a explicat cum se poate face racordarea, în mod gratuit, la reţeaua de gaze naturale, Mariana Gâju şi-a îndreptat apoi atenţia către reţeaua de apă şi reţeaua de canalizare menajeră.

„Avem rețele de canalizare care s-au depreciat”

Şi aici se poate efectua branşament gratuit, iar costurile vor fi suportate din fondurile europene accesate.

„Branşamentele la reţelele de apă şi la reţelele de canalizare menajeră sunt gratuite doar pentru locuitorii care vor beneficia de asemenea lucrare finanţată cu fonduri europene prin programul operaţional Infrastructură Mare. Fac această precizare pentru a răspunde totodată întrebărilor, dar şi criticilor pe care dumneavoastră le postaţi pe reţelele de socializare. Întotdeauna voi răspunde corect locuitorilor comunei Cumpăna. Nu primarul alege care sunt persoanele care sunt racordate gratuit şi care nu. Există fondul de finanţare a acestor investiţii care legiferează dacă beneficiază de gratuitate. Noi continuăm cu investiţia începută în anul 2020, acolo unde avem racorduri la reţeaua de canalizare pe teritoriul comunei Cumpăna, reţea care are 5 kilometri şi 969 de metri. Pe această distanţă sunt întinse 17 străzi. Tot în curs de execuţie se află şi lucrarea de extindere a reţelei de alimentare cu apă, care se realizează pe un kilometru și 858 de metri. Această extindere cuprinde șase străzi, dar în acelaşi timp avem în vedere refacerea reţelelor de alimentare cu apă pe o suprafaţă de patru kilometri și 360 de metri”, a explicat Mariana Gâju.


Primarul a mai ţinut să le explice locuitorilor din Cumpăna cu nu ea este cea care decide cine beneficiază de racordare gratuită şi cine nu.

Acest răspuns a venit în urma unor comentarii răutăcioase primite pe pagina de Facebook a Primăriei Cumpăna.

„Vreau să vă fac precizarea că nu primarul alege care sunt sursele de finanţare şi că noi nu puteam în anii în care am efectuat extindere de reţele de alimentare cu apă sau de canalizare să respingem asemenea finanţări. Le-am acceptat, tocmai pentru a aduce aceste utilităţi în comună. Avem reţele de canalizare care s-au depreciat. Le vom recondiţiona şi vom reface şi străzile care au fost distruse din cauza lucrărilor efectuate” , a încheiat Mariana Gâju.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5556 secunde