Lovitură în domeniul Sănătății! FMI nu acceptă sistarea finanțării spitalelor private

184
Lovitură în domeniul Sănătății! FMI nu acceptă sistarea finanțării spitalelor private - victorponta1-1358768960.jpg
Premierul Victor Ponta a declarat luni, la sediul USL că a primit votul politic pentru legea bugetului pe 2013, iar ministrul Daniel Chițoiu va finaliza toate elementele tehnice, astfel încât joi planul să poată fi trimis la Parlament, potrivit România Liberă.

"Am discutat despre stadiul discuțiilor cu FMI, ne-am axat în special pe legea bugetului. Vrem să fie un buget realist, nu doar un buget cu speranțe. Avem finalizat pachetul de măsuri fiscale, iar marți avem o ședință de Guvern specială pentru a stabili măsurile premergătoare. Miercuri în ședință vom avea bugetul de stat și al asigurărilor sociale, pentru ca joi să plece la Parlament", a declarat premierul Victor Ponta.

Șeful Executivului a declarat că parametrii principali, referitori la deficit, creștere econimică, la reduceri de cheltuieli au fost agreați de oficialii FMI.

Victor Ponta a adăugat, însă, că Fondul Monetar Internațional nu este de acord cu sistarea finanțării spitalelor private.În plus, acesta a specificat că trebuie adoptat noul Statul al parlamentarilor, pentru ca bugetul pe 2013 să poată fi adoptat.

Fondul Monetar Internațional nu este de acord cu tăierea finanțării pentru spitalele private, având în vedere că reprezintă doar 2,7 la sută din totalul finanțării din sistemul de sănătate.

Problema finanțării spitalelor private va fi discutată, marți, de oficialii FMI și reprezentanții Ministerului Sănătății, relatează Digi 24.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.215 secunde