Ludovic Orban: "O alianță cu PSD reprezintă o sinucidere politică”

170
1
Ludovic Orban:
Fostul președinte PNL Ludovic Orban spune că va pleca din partid dacă liberalii decid să formeze o majoritate cu PSD. O astfel de alianță ar fi „o sinucidere politică”, spune el.


„Dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi. Eu rămân fidel cetăţenilor români care au avut încredere în PNL şi e obligaţia mea să asigur în continuare, alături de colegii mei care cred în valorile liberale, reprezentarea politică în Parlamentul României”, a spus Orban înainte de ședința conducerii PNL.

„Am venit să susţin punctul meu de vedere categoric împotriva oricărei înţelegeri cu PSD. De 31 de ani în viaţa mea politică am luptat împotriva stângii, împotriva stângii postcomuniste, împotriva stângii care a împiedicat dezvoltarea României şi sunt categoric împotriva oricărei formule de Guvern cu PSD. De altfel, e o ruşine pentru conducerea PNL simplul fapt că a angajat discuţii cu PSD, în loc să facă ceea ce aşteptau românii de la noi şi anume să refacem coaliţia de centru-dreapta şi să asigurăm o guvernare în conformitate cu angajamentele pe care ni le-am luat faţă de cetăţenii români din campania electorală din decembrie”, a mai spus Orban.

„Decizia de a face înţelegere cu PSD la evidenta presiune şi iniţiativă a preşedintelui Iohannis reprezintă o trădare gravă a cetăţenilor români care au votat cu PNL, care şi-au pus nădejdea, care şi-au arătat încrederea în PNL şi reprezintă o sinucidere politică pentru cei care iau o astfel de decizie. Chiar dacă se va învesti un guvern, acest guvern nu va fi un guvern al cetăţenilor români care cred în ideile liberale, democraţie, într-o justiţie independentă, într-o economie privată, iniţiativa individuală şi dezvoltarea României şi în munca, efortul şi iniţiativa fiecărui cetăţean”, a continuat el.

„Orice alianţă cu PSD nu reprezintă altceva decât un avantaj pentru partidocraţia pesedistă şi penelistă, pentru cei care vor contracte cu statul, pentru cei care vor funcţii la stat, pentru cei care vor să se îmbogăţească din relaţia cu statul, pentru cei care vor să câştige în plan personal fără să le pese de ceea ce doreşte cetăţeanul român”, a mai spus Orban.

Potrivit Digi24, liderii PNL discută în ședința Biroului Politic Național despre negocierile cu PSD și USR pentru formarea unei majorități parlamentare. Ședința se anunță una tensionată, partidul fiind împărțit între cele două opțiuni de guvernare. Deși majoritatea liderilor importanți și-ar dori intrarea la guvernare alături de PSD, președintele PNL Florin Cîțu vrea să tragă de timp pentru a încerca să se impună în fruntea guvernului, miza personală a lui Florin Cîțu fiind să fie desemnat premier, indiferent de culoarea guvernului.


Comentează știrea

Socrate Toma
9 noiembrie 2021
politicieni ratați

De ce nu am privi invers , ratatule, o alianță PSD cu PNL tău ar reprezenta pentru sociali democrați o sinucidere politică ? Ce vă recomandă pe voi , rataților, ca să vă dați atât de importanți în politica românească ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6518 secunde