Ludovic Orban, posibil succesor al lui Iohannis la șefia PNL

151
Ludovic Orban, posibil succesor al lui Iohannis la șefia PNL - ludovicorbanarputeafisuccesorul-1416852273.jpg

Articole de la același autor

Câștigarea alegerilor prezidențiale a dus și la succesul fuziunii PNL-PDL, care a rămas definitivă prin decizia Tribuna-lului București. În aceste condiții, atât vechiul PNL, cât și vechiul PDL, au fost radiate din Registrul partidelor politice, în locul celor două formațiuni rămânând un nou partid cu numele de Partidul Național Liberal, a cărui statut este singurul în vigoare în acest moment.

Vechiul statut al PNL, cel dinaintea fuziunii, a fost abrogat prin decizia instanței, astfel încât normele statutare pentru situația în care funcția de președinte al partidului devine vacantă nu mai pot fi aplicate în mod formal.

Singura mențiune din statut referitoare la vacantarea unei funcții în noul PNL face o referire generală, la secțiunea privind dispozițiile tranzitorii: "În toate situațiile, în cazul vacantării unei poziții de membru al unui organism de conducere, la orice nivel, poziția respectivă va fi completată prin cooptare prin decizie a fostelor organisme corespunzătoare ale partidului din care a provenit membrul care ocupa poziția respectivă".

Drept urmare, favorit pentru a deveni succesorul lui Iohannis în fruntea PNL, din calitatea de co-președinte alături de Vasile Blaga, este Ludovic Orban. El este vicepreședintele ales la ultimul congres cu cel mai mare număr de voturi, după ce s-a retras din cursa pentru șefia partidului în favoarea lui Klaus Iohannis. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Noiembrie 2014
Stire din Eveniment : Din Parlament...direct în arest
Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Stire din Life and Style : Cum sa il faci gelos
Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Stire din Life and Style : Cum sa te impaci cu fostul iubit
Pagina a fost generata in 0.6114 secunde