MAE: Românii din străinătate, dornici să se înscrie în Registrul electoral

124
MAE: Românii din străinătate, dornici să se înscrie în Registrul electoral - inscrieriregistrulelectoral-1464871821.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în primele două luni de la începutul perioadei de înscriere, în Registrul electoral figurează 891 de cereri din partea cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate, care doresc să voteze la alegerile parlamentare din acest an.

Potrivit unui comunicat al MAE, 698 dintre cereri vizează votul prin corespondență, iar 193 se referă la organizarea de secții speciale în apropierea domiciliului/reședinței.

MAE amintește că înscrierea în Registrul electoral a debutat la 1 aprilie și se va încheia cu aproximativ trei luni înainte de data alegerilor, care urmează să fie stabilită, conform legii, prin hotărâre de Guvern.

Pentru înscrierea în Registrul electoral, alegătorii trebuie să descarce formularul de înscriere, să îl completeze și să anexeze copia pașaportului cu menționarea statului de domiciliu sau copia actului de identitate împreună cu copia documentului care dovedește reședința în străinătate. Apoi, alegătorii trebuie să depună personal sau prin poștă cererea de înregistrare și documentele anexate la misiunea diplomatică sau oficiul consular din statul de domiciliu sau reședință. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0857 secunde