MAE va organiza 294 de secții de votare în străinătate

177
Numărul de secții de votare organizate de Ministerul de Externe în străinătate este de 294, dintre care 38 în Spania și 55 în Italia, a declarat ieri ministrul interimar de Externe Cătălin Predoiu, asigurând că bugetul pentru organizare este "consistent" și va acoperi toate necesitățile.
Ministrul Cătălin Predoiu a declarat ieri, în cadrul audierilor din comisiile de politică externă ale Parlamentului, că a consultat "cu foarte mare atenție" stenogramele ședinței de guvern din 30 septembrie, când s-a discutat despre organizarea alegerilor din străinătate.
"Cifra agreată de toți miniștrii prezenți a fost de 90 pentru Italia și 90 pentru Spania", a declarat Predoiu. Ulterior, potrivit ministrului interimar, s-a cerut o evaluare a necesarului de secții în fiecare țară, în funcție de aria geografică și populația română din acea țară.
"Astfel, în baza evaluărilor care noi credem că acoperă necesarul, s-a stabilit ca numărul total al secțiilor să fie 294 în străinătate, dintre care 38 în Spania, 55 în Italia și 13 în
R. Moldova", a spus ministrul, care a explicat că prioritatea este să asigure condițiile propice pentru exercitarea dreptului la vot în străinătate, în condiții de echidistanță și transparență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6194 secunde