Mangalia și Cernavodă au încins grătarele pentru "Zilele Recoltei"

1543
Primăria orașului Cernavodă a organizat în acest week-end tradiționala sărbătoare a toamnei, "Zilele Recoltei", se precizează într-un comunicat de presă. Producătorii agricoli au oferit cumpărătorilor legume și fructe de sezon la prețuri accesibile. De asemenea, la expoziția cu vânzare organizată de Zilele Recoltei au mai fost expuse produse lactate, apicole, flori și plante de grădină și apartament. În ciuda vremii nefavorabile, au sfârâit grătarele pregătite pentru mici și pastramă și vinul fiert cu scorțișoară a îmbiat trecătorii.
Sâmbătă, în holul primăriei, elevii din clasele I-IV ai Școlii nr. 2 au realizat o expoziție cu vânzare de produse hand-made realizate chiar de ei, scopul fiind unul caritabil. Copiii au realizat tablouri, rame foto, măști, păpuși, toate confecționate manual, cu tema "toamnă", școlarii reușind performanța de a strânge 1.800 de lei. Tot sâmbătă, s-au aflat la Cernavodă, pentru a doua oară, artiștii plastici ai careului artelor Amfora, care au organizat expoziția de pictură și grafică intitulată Salonul de Toamnă. Mai mult, artiștii meșteșugari din țară au expus tablouri, icoane pe sticlă, dar și bijuterii și accesorii hand-made. După-amiază, copiii cercului de pictură al Casei de Cultură au pictat de această dată pe farfurii și nu pe hârtie cum fac de obicei. Tema aleasă de ei a fost "Roadele toamnei".
Ieri după-amiază, au fost programate două concursuri pentru gospodinele din Cernavodă. Muzica populară nu a lipsit, ansambluri și interpreți de muzică populară încântându-i pe localnici pe parcursul celor două zile. Au participat ansambluri din Poarta Albă, Mihail Kogălniceanu, Cuza Vodă, Medgidia, Cumpăna, Cogealac și Cernavodă.
"Zilele Recoltei 2010" s-au încheiat în această seară cu un spectacol de excepție susținut de ansamblul artistic Jidvei.
Și Mangalia a sărbătorit în week-end "Zilele Recoltei", eveniment care a ajuns la a treia ediție. Potrivit unui comunicat de presă, deschiderea festivă a "Zilelor Recoltei" a avut loc în prezența primarului Mihai Claudiu Tusac, a unei delegații din Bulgaria, conduse de primarul din Duran Kulak, Ziumbul Medarov, și a preotului-paroh Iulian Rotaru.
Elevi de la școlile și grădinițele din Mangalia, dar și din celelalte localități învecinate, precum Pecineaga, au pregătit mai multe produse pentru a le expune și vinde cu ocazia acestei manifestări. Banii colectați vor fi depuși în fondul școlilor respective, se precizează în același comunicat.
Totodată, mangalioții au avut acum șansa să își facă proviziile pentru anotimpul rece.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3758 secunde