Prefectul Claudiu Palaz:

"Mazăre este vinovat pentru proasta organizare a recensământului"

774
7

Prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, l-a acuzat pe primarul Radu Mazăre că ar fi principalul vinovat pentru proasta organizare a recensământului populației.

Alături de Enache Bușu, șeful Direcției Județene de Statistică din Constanța, prefectul Claudiu Palaz a susținut, ieri, o conferință de presă, în cadrul căreia a subliniat necesitatea oferirii CNP-ul către recenzori pentru obținerea unor rezultate corecte ale procesului de recenzare. Totodată, Palaz l-a numit pe primarul Radu Mazăre vinovat pentru întârzierile existente și a semnalat problemele pe care recenzorii le-au întâmpinat în anumite localități constănțene.

"La Constanța, stăm prost din cauza primarului"
Potrivit ultimelor date statistice transmise de INS, pe primul loc în topul localităților constănțene, ca număr de case recenzate, se situează comuna Negru Vodă, cu 87,91 de procente. Aceasta este urmată de Istria, cu 78%, Pecineaga, cu 75%, Ion Corvin, cu 74%, apoi Costinești, Oltina, Saraiu și Aliman, fiecare având un procent de 70%.
În clasament, municipiul Constanța ocupă o poziție inferioară, cu un procent de numai 47%. Palaz a declarat că nu este mulțumit de felul în care procesul a decurs în municipiu, acuzând administrația Mazăre de proasta organizare.
"La Constanța, stăm prost. După Constanța, mai este Ilfov și București. Proasta organizare privind modul în care s-a făcut distribuirea mapelor
s-a datorat primarului Mazăre. Ați văzut ce probleme au creat, au lăsat recenzorii să aștepte…", a declarat prefectul.
În plus, Palaz a semnalat și localitățile cu procentele cele mai alarmante și a amintit comunele în care recenzorii nu au fost primiți.
"Nu le-au deschis porțile la Cogealac, nu i-au lăsat pe recenzori să intre. Probabil că au animale care nu au fost declarate la financiar și le este frică să răspundă întrebărilor din recensământ, pentru că după aceea nu o să coincidă datele", a declarat Palaz.
Cel mai mic procent a fost înre-gistrat la Cuza Vodă, unde doar 41% din persoane au fost recenzate. Urmă-toarea din coadă este localitatea Agigea, cu un procent de 43%, urmată de orașul Ovidiu, tot cu 43%, și Bărăganu, cu 45%. În total, la nivel județean, procentul de locuințe care au primit și acceptat vizita recenzorilor este de 51%.

"Dați CNP-ul la concursuri și nu-l dați recenzorilor?"
Referitor la fenomenul de retragere a recenzorilor, Palaz a spus că este unul normal, aspect întărit și de către Enache Bușu. Ambii au declarat că acțiunea nu va rămâne "descope-rită", existând rezerve de personal pentru a acoperi și alte eventuale plecări. Astfel, în ultimele trei zile, au renunțat șapte persoane. Potrivit lui Bușu, cei care renunță sau abandonează activitatea fără a mai răspunde la telefon vor fi sancționați contravențional cu amenzi de până la 5.000 de lei.
Cu privire la isteria generală cauzată de purtătorul de cuvânt al INS, care a declarat că nu este necesar ca oamenii să împărtășeas-că CNP-ul recenzorilor, Palaz a menționat: "Trebuie dat CNP-ul, nu înțeleg de ce oamenii au reacționat în acest mod. Gândiți-vă că CNP-ul este dat și la vot, iar listele electorale permanente pot ajunge la oricine. CNP-ul nu este un mare secret, îl dați și în momentul în care participați la un concurs".
De asemenea, Enache Bușu a explicat că CNP-ul este necesar pentru a stabili mai multe aspecte, printre care populația stabilă a României, registrul statistic al Europei și pentru a soluționa problema migrației. Bușu a menționat că, deși până la ora actuală nu s-a aplicat nicio amendă, vor exista sancțiuni pentru cei care refuză să ofere aceste informații.



Comentează știrea

camilaverde
27 octombrie 2011
Cel mai vinovat e rahatul bok

Cel mai vinovat e rahatul bok si cu pdl. Degeaba cer si CNP caci pdl nu are sanse sa castige alegerile. Nu are cum. Caci in sondaje mai mult de 10% nu au.

haihui
27 octombrie 2011
pentru proștii măzăriști de mai sus

Băi, proștii primăriei, ia explicați voi de ce ar avea nevoie PDL de CNP-uri? Ia spuneți voi cine deține baza de date cu toate CNP-urile? Nu cumva Ministerul de Interne? Și din ce partid e ministrul de interne? Băi, chiar nu vă dați seama cît de ridicoli sînteți cu toate fumigenele astea? Păi dacă PDL-ul vrea CNP-urile populației, nu trebuie decît să i le ceară lui Igaș. Băi, dar proști mai sînteți!

unudintara
27 octombrie 2011
pt haihui

Mai haihui daca ai fii un pic mai inteligent ai intelege de ce au nevoie de CNP-uri!!!! Dar asa va trebuie sa-ti desenez ca la .... au nevoie CNP-urile ca sa stie exact cati cetateni ai romaniei sunt plecati afara!!!!! Restu' faceti singurei "calculele si deducerile"!!!

haihui
27 octombrie 2011
pentru ăla din țară

Dacă ai fi (vezi că așa se scrie, intelijentule, cu un singur i) tu o țîră mai luminat, ai înțelege că problema asta, cu cei plecați afară, îi interesează, în special, pe cei din opoziție. Ei au fost cei care s-au plîns că s-a fraudat votul celor din străinătate și tot ei nu au acum nici un control asupra numărului sau identității celor plecați afară. PDL-ul poate fura liniștit și acum pe segmentul ăsta. Așa că mai desenează ceva, poate, poate, se găsește o explicație a isteriei netoate USL-iste cu CNP-urile.

unudintara
27 octombrie 2011
tot pentru haihui

Da ai dreptate cu "fii" dar "intelijentule" "botoanele" pot sa bata singure de doua ori daca nu esti atent, asta asa ca fapt divers. Iar despre restul... "dupe" cum am spus esti prea ......, pentru ca doar tu cu ale tale cuvinte spui ca pdl poate fura si acum pe acel segment, numai ca vor putea fura mai BINE cunoscand CNP-urile celor plecati, pentru ca nu USL-ul este la putere!!!! P.S. am scris intentionat pdl cu litere mici, asata ca sa nu existe confuzii pe viitor.

Andra
27 octombrie 2011
Salveaza Judetul Constanta

www.facebook.com/SalveazaJudConstanta

nenea
27 octombrie 2011
O mare fasaiala pesederista!.....

O mare fasaiala era anuntata pe toate posturile aservite pesedeilor precum ca au reusit sa nu se mai ceara CNP-ul !....Marea "victorie" a fost doborata de lege,cat ati fi voi de "ticalosi"din cand in cand mai trebuie sa respectati si legea!....Mai opriti "pastaia"din chefuri si rugati-l sa se ocupe si de trburile urbei.Eu sant sigur ca o sa-l ajut!.......Sa cada.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.611 secunde