Declarați CNP-ul sau primiți amendă!

1618
1
Declarați CNP-ul  sau primiți amendă! - cnp-1319650174.jpg
Vreți nu vreți, declararea CNP-ului la recensământ este obligatorie. Președintele Institutului Național de Statistică, Vergil Voineagu, atrage atenția că suntem obligați să-i dăm recenzo-rului codul numeric personal, altfel riscăm să fim amendați.

După încheierea activității de înregistrare, în limita de timp disponibilă, recenzorii vor reveni la persoanele de la care codul numeric personal nu a fost înregistrat la recenzarea propriu-zisă.

Colectarea CNP-ului în cadrul procesului de recenzare este stipulată prin Le-gea 170/2011 privind aprobarea OUG 34/2011 pentru modificarea și completarea OG 36/2007 privind efec-tuarea Recensământului Populației și al Locuințelor din România în anul 2011. Astfel, articolul 2, alineatul 1 prevede că "persoanele sunt obligate să furnizeze, pe propria răspundere, persoanelor care efectuează înregistrarea în formularele de recensământ datele și informațiile prevăzute în programul de recensământ", iar "nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage răspunderea contraven-țională a celor vinovați".

În procesul de prelucrare a datelor, informațiile sunt ulterior anonimizate, numele și prenumele persoanelor nu sunt înscrise în baza de date, iar recenzorii sunt obligați să păstreze confidențialitatea datelor. 

Comentează știrea

admirator
27 octombrie 2011
hahaha

pai asta inseamna refacerea recensamintului... 3 zile, recenzorii nu au cerut CNP-ul. De nicaieri. Deci... Ii platiti si pentru diferentele de zile? Sau alearga, pentru aceeiasi bani, in plus?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7783 secunde