Metodologia de admitere în Corpul experților electorali, în dezbatere publică

187
Metodologia de admitere în Corpul experților electorali, în dezbatere publică - expertielectorali-1567523501.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, ieri, că a elaborat și a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind aprobarea metodologiei de admitere în Corpul experților electorali. 


Corpul experților electorali reprezintă evidența permanentă a persoanelor care pot deveni președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară sau locțiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de către AEP, potrivit unui comunicat de presă al instituției.


Totodată, corpul experților electorali din străinătate reprezintă evidența permanentă a persoanelor care pot deveni președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate sau locțiitori ai acestora. 


"Modalitatea de admitere în corpul experților electorali este prevăzută de dispozițiile art. 16 alin. (3) din Legea nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora aceasta se face pe baza avizului favorabil acordat de Autoritatea Electorală Permanentă pentru activitatea anterioară ca președinte al biroului electoral al secției de votare sau de locțiitor al acestuia, precum și pe bază de examen", se menționează în comunicat. 


Proiectul de hotărâre a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4865 secunde