"Mi-e teamă că PNL ar putea fi sancționat la urne, dacă se majorează taxele și impozitele"

51

Articole de la același autor

Senatorul liberal Călin Popescu-Tăriceanu afirmă că, în situația majorării taxelor și a impozitelor, se teme că PNL ar putea fi sancționat la urne de electorat. "Există un risc, fără îndoială. Mai ales dacă astfel de măsuri vor fi adoptate, dacă ele nu vor fi clar explicate și justificate, dacă se poate produce o justificare și, chiar și în aceste condiții, nu m-ar mira să existe o sancționare din partea electoratului și mi-e teamă ca această sancțiune să nu vizeze cu precădere Partidul Național Liberal, de la care există o serie de așteptări", a declarat, vineri, la RFI, Tăriceanu. 




El a subliniat că așteptările nu sunt legate de majorarea taxelor. "Noi totuși trebuie să venim în întâmpinarea publicului care ne-a votat, în întâmpinarea electoratului cu măsurile pe care le așteaptă de la noi. Măsurile pe care le așteaptă publicul de la noi nu sunt în niciun caz cele de majorare a taxelor, într-o formulă simplistă, aș spune, atâta vreme cât există atâta evaziune fiscală. Cred că fiecare cetățean de rând, când vede că în stânga lui și în dreapta lui sunt unii care scapă la plata taxelor și el se conformează, nu va fi deloc bucuros să suporte o sarcină suplimentară de taxe și de impozite. Și sigur că acest lucru îl va putea duce în situația să ne aplice o sancțiune la vot", a spus fostul premier liberal. 


Potrivit lui Tăriceanu, subiectul noilor taxe și impozite preconizate în scrisoarea de intenție către FMI ar putea fi discutat în PNL la finalul lunii august. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5419 secunde