Editorial

Micuța milionară și turma liberală

3046
8
Micuța milionară  și turma liberală - editorialmicutaliberala-1474202349.jpg
Se făcură toți scut și pavăză în jurul micuței milionare. Tinerii liberali se zburlesc în fața "nemerniciei" la care este supusă colega lor. Câtă nedreptate i se face unei politiciene atât de tânără, promițătoare și capabilă… În realitate, cu tot cu tinerețea voastră, ați apucat pe un drum pesedi-zat, în care banii publici stau la baza înavuțirii politicienilor, vlăstare tinere ce se dezvoltă din seva nepotismelor și a clientelismului politic. Chiar nu vă miroase nimic dubios aici?… Tatăl deputat și politician cu influență, ea tânără, frumoasă și afaceristă de succes pe cârca statului? O să o întreb acum pe domnișoara consilier local Cristina Văsii, că tot îi ia apărarea pe facebook colegei Horga, tu de ce nu ai fost consilier de europarlamentar, sfătuitor de miniștri, de ce nu ai făcut parte din consilii de administrație ale societăților de stat, de ce nu te-ai îmbogățit cu bani de la bugetul de stat? Mă îndoiesc că Gabriela Horga este un om sau un profesionist mai competent decât tine sau colegii tăi din TNL Constanța. Ați avut doar ghinion, vorba unui mare discipol ex-liberal aflat în sfere înalte. Ați avut ghinion că nu ați fost fata lui tata, că părinții voștri nu își beau cafelele cu cerberii liberali de la București, că nu vă recomandă "vocea și talentul". Sunt curios, de ce nu deschid Cristina Văsii, Septimiu Bourceanu sau Romeo Rezeanu listele de deputați sau senatori în alt județ? Și ei sunt tineri, oameni capabili și, mai ales, fără schelete în dulap…

Dar voi, nu. Și ceea ce condamnați până nu de mult la alții, clientelismele și nepotismele, ați început să adorați și să protejați acum? Faceți plecăciuni în fața conducerii de partid, sperând că, odată și-odată, o veni și vremea voastră. Ar trebui, însă, să ridicați capul din mulțime și să priviți cu încredere înainte și nu cu teamă că, peste alți patru ani, o fătucă sau un fecior, de cine știe unde, să vă arate din nou colțul clasei, doar pentru că genele voastre nu sunt compatibile cu criteriile de promovare în partid. În mod firesc, bunul simț ar fi trebuit să fie cel care să o țină pe Gabriela Horga departe de politică și funcții publice. Abonată la banii statului, acum bate la ușa Parlamentului, așa cum au obișnuit de-a lungul timpului majoritatea politicienilor de conjunctură. Calitatea de deputat sau senator se întrepătrunde perfect cu cea de afacerist pe banii publici, un fel de lup paznic la oi. Și mai vorbim de tinere generații de politicieni care să vină să schimbe ceva în țara asta… Când de fapt ei sunt doar moștenitorii și beneficiarii unui sistem putred, dar care le convine de minune.

Și totuși, dacă e tot așa de competentă și promițătoare, de ce nu a trimis-o PNL să candideze la Târgoviște, orașul ei natal? De ce ar vota un constănțean cu ea?

Comentează știrea

Miu Robert
19 septembrie 2016
Vot

Constantenii sa voteze constanteni onesti si eruditi, nu osanale! Centura de castitate... politica unde este? Cine are cheia???

Stela
19 septembrie 2016
Horga

Scrieti despre relațiile doamnei cu firma nasului de cununie Papadumitru, la rândul lui cercetat penal la greu... Cine se aseamănă se aduna zice o vorba din popor!

Gogu
19 septembrie 2016
Ei si noi

Cu Broadhurst Investement in spate , din partea tatălui. Cu relațiile polițienești in spate , din partea socrului. Banii golaniti in țara de "structurile" vechi , protejați de "structurile" noi dau garanția unei cariere politice cu susținere de la CENTRU.

Coleg
19 septembrie 2016
Romeo zis si Casius

Romeo Rezeanu este omul lui Mazare. A fost angajatul lui la Telegraf. A fost ziarist la ziarul lui Mazare, prieteni iar acum l-a infiltrat Mazare la PNL. Nu se stie cand o sa aibe nevoie de el.

MIHAI
19 septembrie 2016
FA-MA MAMA CU NOROC SI ARUNCA-MA IN PNL

Dl Zaporojan are dreptate si regretam ca scrie atat de rar . Atitudinea tinerilor liberali nu trebuie sa ne surprinda . Ei vad in Gabriela Horga un " model " demn de urmat . Vor invata de la aceasta tanara speranta devenita peste nopate milionara si candidata la deputatie ,forme si metode noi de a face avere , cat mai usor si mai repede .Stim ca partidul are un Statut care prevede niste obligatii cand este vorba de selectia si acordarea unor functii si demnitati , dar mai stim , fapt doverdit , ca Statutul este pentru cei multi si prosti . Prevederea asa zis statutara ca in anumite situatii se pot acorda derogari de stagiu si vechime este profund daunatoare si antidemocatica . Importante sunt in primul rand nu vechimea si munca depusa , calitatile personale , ci averea care asigura finantarea partidului si anumite relatii mai mult decat dubioase . Imediat ce este gasita persoana cu bani multi , este purtata pe umeri si asezata pe fotoliul cel mai confortabil , in timp ce membrii capabili , devotati , cu vechime si reale calitati se aleg cel mult cu o strangere de mana . De regula , noul venit in partid care are capital devine vaca de muls si chiar daca a facut avere cinstit , va fi silit in scurt timp sa se preteze la acte de coruptie pentru a-i satura pe hamesitii din organizatie , sau pentru a finanta campaniile electorale , urmand ca dupa ce a devenit parlamentar sa-si recupereze cheltuielile cu varf si indesat . Pana acum , cei mai multi nu stiau de existenta acestei doamne . Facem pariu ca peste cel mult unul sau doi ani va fi anchetata de DNA . Poate fi si altfel daca tanara doamna va fi hotarata sa faca ceva pozitiv pentru politica romaneasca , dar e greu de crezut ca intr-un partid si parlament in care exista indivizi ca Hasotti , Manea , Dragomir si Tararache va reusi .

ioana
19 septembrie 2016
liberal

Stiti de cati ani este fata aceasta liberala? De peste 10 ani...ca vorbiti de vechime! Preda in Constanta si este din Constanta!

DODO
19 septembrie 2016
hai sa fim logici !

publicati va rog CV-ul acestui astru liberal si atunci ne vom lumina cu totii Sint convins ca si la noi s-ar fi gasit cineva destoinic...sau nu? dupa opozitia facuta la primarie ma intreb daca C-ta are liberali

casius
19 septembrie 2016
colegul liberal nemultumit

Pentru colegul liberal nemultumit : Da este adevarat ca Romeo se mai numeste si CAIUS dar asa se numeste de cand s-a nascut, nu este nume de ...cod. Da este adevarat ca a lucrat in studentie la TELEGRAF dar atunci telegraful era de dreapta si mazare era al mai democrat dintre democrati, divulga liste cu informatorii securitatii, aducea Conventia democrata la putere...Mai degraba Mazare a fost omul lui "Casius", ptr. ca acesta l-a infiltrat pe mazare in ..PSD....Casius sau Caius a ramas departe de psd chiar si in vremurile cand ar fi ajuns mare acolo...doar asa ca-l simpatiza mazare. Cam atat ptr. colegul cu dureri de burta....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.548 secunde