Mihai Răzvan Ungureanu vrea Cod de etică al parlamentarilor

246
1
Co-președintele ARD Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că, după ce va deveni senator, va susține dezbaterea publică a proiectului de cod de etică și de integritate pentru parlamentari care să prevadă sancționarea acestora pentru absența nemotivată de la lucrările Parlamentului. 

"Intenționez ca din primele zile ale mandatului de senator să insist pentru dezbaterea publică a proiectului de cod de etică și de integritate, care să fie adoptat de viitorul legislativ", a spus Mihai Răzvan Ungureanu. 

El a arătat că, în septembrie 2012, trei ONG-uri au propus Parlamentului un proiect de cod de etică și integritate care a fost trimis spre dezbatere comisiilor de specialitate ale legislativului, dar despre care nu s-a mai auzit nimic. 

Ungureanu a precizat că acest cod de etică și integritate este proiectat după modelul de conduită al Parlamentului European și că există state cum ar fi Marea Britanie, Polonia, Slovacia, Belgia care au adoptat un asemenea cod și care reglementează activitatea parlamentarilor pe perioada mandatului. 

Potrivit lui Mihai Răzvan Ungureanu, prin acest cod, parlamentarii ar urma să fie sancționați în cazul în care absentează nemotivat de la lucrările Parlamentului, nu respectă programul de lucru din comisii și plen și în cazul nerespectării secretului profesional, dar și al "comportamentelor neconforme cu etica publică, atitudini jignitoare, atitudini agresive, toate aducând scăderea prestigiului Parlamentului României". 

Totodată, el a mai spus că, în urma concluziilor unei comisii consultative, sancțiunile pentru parlamentari ar putea să meargă de la pierderea dreptului la remunerație parțial sau total până la dreptul de reprezentare a electorilor în legislativ. 

"Un cod etic și de integritate va pune punct dezbaterii privind incompatibilități sau la apărarea parlamentarilor aflați sub cercetare penală", a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu. 

Întrebat dacă prin acest cod de conduită ar urma să fie sancționați și parlamentarii care trec de la un partid la altul, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: "Da, aș susține și condamnarea traseismului politic".

Comentează știrea

goagal
25 noiembrie 2012
Stau stramb si gandesc

drept, dece candidatii ARD ne socotesc tampiti si amnezici pe(mai) toti.!Am primit ,, schema,, lui Dan Culetu. Cinic barbatul. Zice ca el cu ARD ,,reporneste inima Romaniei,,, daca asta ar mai fi posibil dupa infarctul ce a durat cativa ani, inclusiv cand era prefect PDL.Mai scrie omul(finantist, de!) ca Statul sa permita creditorilor o intarziere de 2 ani la plata(pentru case) fara sa zica daca ar fi o banca atat de proasta sa accepte amestecul sau in afacerea sa.Mai zice catindatul ceva de depolitizarea invatamantului( ca si d-na Stavrositu, fost pdlista) de parca sustinatorul sau MRU nici usturoi n-au mancat....si o alta bomba; casatoria unica in biserica.Ofi bine , o fi rau, omul are ,,o inima deschisa pentru Constanta,, dar n-are habar ca in colegiul sau e un Camin de batrani pe care Boc si MRU i-a ARS cu 5,5% la pensie.Si ca sa-mi fie greata totala, in acelas colegiu mai candideaza(la USL) unul cu coada a la Macovei venit in Constanta de la Verzi.Si ma intreb: bre, eu(colegiul 9) cu cine dr.. sa votez?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2192 secunde