Mihnea Motoc va participa la reuniunea miniștrilor Apărării ai statelor NATO

85
Mihnea Motoc va participa la reuniunea miniștrilor Apărării ai statelor NATO - mihneamotoc465x390-1465905253.jpg
Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, va participa, în zilele de 14 și 15 iunie, la reuniunea miniștrilor Apărării din statele NATO, care se desfășoară la sediul alianței din Bruxelles, informează MApN.


Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, AGERPRES, reuniunea se desfășoară cu trei săptămâni înainte de Summitul NATO de la Varșovia și are ca obiectiv principal pregătirea deciziilor ce urmează să fie adoptate de șefii de stat și de guvern. Dintre aceste teme, adaugă sursa citată, de interes particular pentru România sunt postura de descurajare și apărare, prezența aliată pe flancul estic și angajamentul NATO în Afganistan.


"Miniștrii Apărării vor discuta și agrea modalitățile de consolidare a posturii aliate de descurajare și apărare, cu reliefarea măsurilor specifice prezenței aliate înaintate pentru întregul flanc estic al NATO, implementării Planului de acțiune pentru creșterea capacității operaționale a NATO (RAP), precum și apărării cibernetice, asigurării resurselor bugetare necesare apărării și dezvoltării capabilităților de apărare", precizează MApN.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5321 secunde