Ministerul Dezvoltării susține că primăriile pot emite certificate de urbanism și autorizații de construire și fără avizul CJC

1509
Prefectul Claudiu Palaz a declarat, vineri, că hotărârile aprobate de Consiliul Județean Constanța în ședința din 21 octombrie care nu au primit încă avizul de legalitate al reprezentantului Guvernului în teritoriu sunt, pentru moment, "în analiză".
Un element de noutate îl reprezintă, însă, faptul că hotărârea referitoare la aprobarea procedurii prin care primarii vor fi obligați să ceară aviz de la CJC pentru a emite certificate de urbanism și autorizații de construire "pentru toate categoriile de construcții, altele decât locuințele individuale și anexele gospo-dărești" a ajuns în atenția Ministerului Dezvoltării Regionale și Locuinței, mai exact, în cea a secretarului de stat Ioan Andreica. Astfel, conform declarațiilor lui Claudiu Palaz, secretarul de stat a transmis Prefecturii Constanța o adresă în care prezintă un punct de vedere oficial: "Am primit o adresă în care se precizează că primăriile își pot înființa comisii de urbanism și că, de asemenea, avizele pot fi date de către CJC doar la solicitarea primarilor". În această ordine de idei, prefectul Palaz a menționat: "În funcție de probele noi pe care le-am primit urmează să analizăm".
În același context, repre-zentantul Guvernului în teritoriu a explicat și că hotărârea adoptată în cadrul aceleiași ședințe de CJC și care privește trecerea imobilelor reprezentând lacuri și bălți din domeniul public al statului și din administrarea Administrației Naționale "Apele Române" în domeniul public al județului Constanța și în administrarea CJC rămâne, în continuare, în analiză și asta mai ales că mai mulți primari din județ și-au exprimat nemulțumirea și chiar indignarea vizavi de prevederile hotărârii. Cei mai vehemenți dintre ei au fost primarul din 23 August, pedelistul Mugur Mitrana, și edilul din Techirghiol, liberalul Adrian Stan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3372 secunde