Ministerul Finanțelor și Ministerul Educației vor fi reorganizate în noul Guvern

196
Ministerul Finanțelor și Ministerul Educației vor fi reorganizate în noul Guvern - pontadiaconescucircoltchim01fd7f-1355826951.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor și Ministerul Educației vor fi reorganizate în noul Guvern, a anunțat premierul desemnat Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni difuzate de România TV.


Victor Ponta a spus că ideea reorganizării Ministerului Finanțelor în două ministere distincte a fost inspirată de modelul francez și are drept scop eficientizarea activității.


"Ministerul Finanțelor, așa cum este la noi, este un mamut pe care doar domnul Florin Georgescu era capabil să-l călărească", a declarat premierul desemnat.


În privința reorganizării Ministerului Educației, Ponta a apreciat că, din punctul său de vedere, "tineretul și sportul ar trebui separate". El a admis că este luată în calcul și posibilitatea înființării unui minister al cercetării.


Forma finală și componența noului Guvern vor fi cunoscute miercuri la ora 12,00, după ședințele conducerilor partidelor care compun USL, a mai anunțat premierul desemnat.


Victor Ponta a admis că noul Guvern va avea în componență mai multe ministere decât cel actual, fără a preciza însă care va fi numărul exact al acestora.


"Am considerat că este mai bine să avem miniștri care să răspundă direct de anumite domenii", a explicat premierul desemnat creșterea numărului de portofolii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1639 secunde