Ministrul Agriculturii vrea un brand pentru protecția produselor românești

118
2
Ministrul Agriculturii vrea un brand pentru protecția produselor românești - danielconstantin-1366633680.jpg
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat astăzi că dorește să realizeze un brand de țară pentru protejarea produselor românești atât pe piața internă, cât și internațională, anunță Agerpres.

"Având în vedere ce s-a întâmplat în acest an, mă refer la scandalul cărnii de cal și la cel intern cu aflatoxina din lapte, am decis crearea unui brand și suntem în această perioadă pe cale să identificăm cea mai bună soluție astfel încât un brand de țară să protejeze produsele românești, atât pe piața internă, cât și pe cea internațională", a afirmat ministrul.

El a spus că dorește să fie realizat și un fond mutual pentru acele riscuri pe care nu le acoperă societățile de asigurări. "Pentru că în ultimii ani tot avem probleme, fie legate de secetă, fie legate de pierderi de venit, cred că a sosit momentul să pregătim și o măsură - un fond mutual care să acopere și anumite riscuri pe care nu le acoperă societățile de asigurări. Este și cazul secetei și alte cazuri care se înregistrează ori s-au înregistrat dintr-un incident cum a fost cel legat de scandalul laptelui", a explicat Constantin, potrivit Agerpres. 

Comentează știrea

Tiberiu Cazacioc
28 aprilie 2013
Brand pentru produse agricole

Buna ziua, de cand ati publicat aceasta stire, multe valuri s-a produs. Am cautat referinta in situl MADR, nu am gasit-o, ma bazez pe AGERPRES pentru informatia comunicata de dvs. Dar sunt o persoana mai circumspecta si cred ca mai stiutor, de cand am citit cartea d-nei Aneta Bogdan, ‘Branding pe frontul de Est – Despre reputatie, impotriva curentului" si dupa ce am contribuit mai multi ani la promovarea produselor locale, a lanturilor alimentare scurte, a agriculturii taranesti, a miscarii Slow Food. Ca atare anuntul publicat de dvs. m-a stimulat sa aflu raspuns la mai multe intrebari: "Ce inseamna brand agricol de tara?", "Ce inseamna un brand, exista o legislatie privind crearea unui brand?", "Ce inseamna brand sectorial pentru produsele agricole romanesti?", "Cum poti realiza un brand doar intr-o luna despre o intreaga industrie alimentara romaneasca?", "Cand Romania nu are nici un produs de tip STG (Specialitate Traditionala Garantata) conform schemei calitate a UE, cum poate aspira la un asa-zis ‘brand agricol de tara’?", "Ce inseamna brand sectorial ? Pentru filiere fructe, filiere legume, filiera vin?", "Conform Legii marcilor si indicatiilor geografice (L 84/1998 modificata in 2010), puterea de a crea marci si indicatii este a unor agenti publici, privati, individuali sau colectivi. De ce OIPA (Organizatiile Interprofesionale) care functioneaza pe filierele agroalimentare, nu se ocupa ele de crearea unor marci de certificare colective?". Doar atit, va multumesc pentru atentie. Your comment is awaiting moderation.

north face coats for women
25 iunie 2014
north face coats for women

This is my first time pay a quick visit at here and i am in fact pleassant to read all at one place. north face coats for women http://goatvalley.us/north-face-coats/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.531 secunde