Daniel Constantin: 5% dintre probele de lapte recoltate și analizate au fost găsite pozitive

124
Daniel Constantin: 5% dintre probele de lapte recoltate și analizate au fost găsite pozitive - danielconstantin-1363867482.jpg
Un număr de 67 de probe de lapte din cele 1.335 recoltate spre analiză au fost depistate pozitive, adică aveau nivelul de aflatoxină peste cel admis în Uniunea Europeană, a declarat, joi, într-o conferință de presă, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, anunță Agerpres.

"Toată această acțiune sanitar-veterinară a avut la bază o certitudine pe care am avut-o în data de 5 martie, când a fost depistată la o fermă din România aflatoxină peste cantitatea admisă la nivel european, de 0,05%. Din data de 7 martie au fost recoltate un număr record de probe pentru analizele din România, de 1.335 (...) Din 1.335 de probe care au fost recoltate în această perioadă, 67 de probe au fost găsite pozitive, deci cu o cantitate de aflatoxină peste limita admisă în Comunitatea Europeană, de 0,05%. Acest lucru înseamnă aproximativ 5% din numărul total de analize. Vorbim despre 34 probe pozitive pentru aflatoxină care s-au găsit în ferme, cinci probe pozitive în centrele de colectare lapte, opt probe pozitive la automatele de vânzare lapte și 20 de probe pozitive în unitățile de procesare. Toate aceste cazuri au fost izolate, produsele nu au ajuns pe raft, iar astăzi sunt sigure din punct de vedere al consumului", a declarat Daniel Constantin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3203 secunde