Ministrul Baconschi participă la reuniunile Consiliilor Afaceri Externe și Afaceri Generale

1441
Ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, participă, astăzi, la reuniunile Consiliilor Afaceri Externe (CAE) și Afaceri Generale (CAG), care se desfășoară la Bruxelles. Potrivit MAE, dezbaterile din cadrul CAE vor viza, în principal, evoluțiile recente din vecinătatea sudică a Uniunii Europene și stadiul Procesului de Pace în Orientul Mijlociu.
Va fi discutat Raportul C. Ashton privind Politica de Securitate și Apărare Comună și vor fi dezbătute măsurile de dezvoltare în viitor a acestei politici europene, precizează un comunicat al MAE.
Totodată, miniștrii vor analiza problematica schimbărilor climatice și riscurile de securitate pe care acestea le pot genera. Între alte teme care vor fi dezbătute de către miniștrii afacerilor externe, se află situația internă din Pakistan și Afganistan, precum și dezvoltarea relațiilor Uniunii Europene cu cele două state, completează MAE.
Principalele subiecte de pe agenda CAG sunt viitorul cadru financiar multianual post-2013 și programul de lucru al președinției poloneze a Consiliului UE pentru perioada 1 iulie-31 decembrie 2011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Septembrie 2010
Stire din Politică-Administrație : Ministrul de Externe s-a înscris în PDL
Pagina a fost generata in 0.3948 secunde