Ministrul Cseke Attila: "Nu trebuie să ne fie frică de descentralizare"

158
Ministrul Cseke Attila:
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, spune că oamenii nu trebuie să se teamă de descentralizare. În cel mai avansat stadiu este în prezent, din acest punct de vedere, domeniul sportului.


„Pe descentralizare avem discuţii şi un punct de vedere mai avansat pe trei domenii. Cel mai avansat domeniu pe descentralizare este domeniul sportului, unde există un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Sportului. Am avut mai multe discuţii cu ministrul Novak pe această temă, cu privire la descentralizarea unor activităţi, respectiv baze şi cluburi sportive, către autorităţile locale. Deci aici suntem în faza în care lucrăm la un proiect de act normativ, care va trebui aprobat de guvern şi intră în dezbatere parlamentară” , a spus ministrul într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.


Ministrul Dezvoltării a adăugat că a avut discuţii aplicate cu Ministerul Educaţiei, legate de posibilitatea de transfer al unor cluburi şcolare pentru copii, palate ale copiilor, care ar funcţiona mult mai eficient la nivelul autorităţilor locale.

A existat o dezbatere şi la Ministerul Transporturilor privind spitalele CFR, conturându-se ideea de a le transfera, după evaluarea lor, către mai mulţi actori. Ministerul Apărării Naţionale este interesat de preluarea unui spital în Bucureşti, celelalte spitale urmând să fie transferate către autorităţi locale şi eventual către universităţile de medicină.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4642 secunde