Ministrul Marcel Boloș: "Unii români ar putea să nu primească voucherele la 1 iunie"

286
Ministrul Marcel Boloș:
Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat că există posibilitatea ca voucherele pentru achiziționarea produselor alimentare să nu ajungă la toți românii la data de 1 iunie.


„Distribuirea va începe cu data de 1 iunie. Trebuie să avem în vedere că sunt trei milioane de carduri. Fiecare dintre emitenții de carduri care participă la procedura de achiziție directă are o rețea de magazine. Prima tranșă s-ar putea să aibă perioada de distribuire iunie și iulie, dar nu rămâne nimeni fără acest drept. Dacă m-ați pune să promit, nu aș putea să îmi iau acest angajament”, a declarat Marcel Boloș.


Oficialul român a explicat că voucherele vor putea fi folosite dar în magazinele alimentare.

„Nu trebuie să meargă nimeni la Casa de pensii. Cardurile vor fi aduse de poştaşi acasă la beneficiari. Persoanele fără adăpost sunt în evidenţa primăriilor, ele au deja anchete sociale, primăriile doar transmit lista cu beneficiarii către Agenţia judeţeană de plăţi sociale, care o transmite la Autoritatea naţională de plăţi sociale şi de acolo ajung către noi.

În prima etapă, se distribuie cardurile, apoi se încarcă. Cum verifici banii de pe card? Aici trebuie să lămurim cu emitenţii de carduri felul în care se va comunica încărcarea cardului.


Licitaţia pentru emiterea cardurilor va avea loc imediat după publicarea ordonanţei. Costul e zero pentru emitere carduri, nu o să ne coste nimic”, a explicat ministrul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5059 secunde