Ministrul Muncii, despre scenariul înghețării pensiilor: "Nu iau în calcul așa ceva"

180
Ministrul Muncii, despre scenariul înghețării pensiilor:
Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat că atunci când se va lua o decizie legată de o nouă majorare a pensiilor, o va anunța. Budăi spune, în schimb, că nu ia în calcul o posibilă înghețare a pensiilor.


"Din legea pensiilor ne dorim să păstrăm partea de rezolvare a inechităților și pe măsură ce planul de asistență cu Banca Mondială se va derula vom vedea: <>, așa cum se spune în popor. Nu pot să spun de pe acuma cum va ieși și ce asistență, ce date vor fi puse la dispoziție de BM. Noi discutăm aproape zilnic și cu conducerea BM, și cu specialiștii BM, și cu Comisia Europeană. Chiar astăzi, la ora 16.00, a început o întâlnire pe text între BM, Comisia Europană și Guvernul României, reprezentat de Ministerul Muncii. Suntem într-o strânsă legătură și e principiul popular <>", a afirmat Marius Budăi.

Rugat să explice ce înseamnă mai exact partea de rezolvare a inechităților, ministrul Muncii a spus că este vorba despre persoanele care au "aproximativ egal contribuție să nu mai aibă cuantumuri ale pensiilor diferite".Citește mai departeArticole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3674 secunde