Ministrul Sorin Cîmpeanu, alături de elevi. „Nu vreau ca aceştia să se simtă vinovaţi”

219
Ministrul Sorin Cîmpeanu, alături de elevi. „Nu vreau ca aceştia să se simtă vinovaţi” - ministrueducatiei-1615133847.jpg
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, ieri, că nu există o legătură directă între deschiderea şcolilor şi creşterea numărului de cazuri de coronavirus, şcolile nefiind focare.

„Nu aş vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăţie din cauza faptului că vor să aibă acces la educaţie”, a declarat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, duminică dimineaţă, la Pro TV, dacă există o legătură între creşterea numărului de cazuri de coronavirus şi deschiderea şcolilor şi a afirmat: „Strânsă legătură nu poate exista. Nu aş vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăţie cum că ar putea transmite acest virus din cauza faptului că vor să aibă acces la educaţie. Este un pericol foarte mare”.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că şcolile nu sunt focare, dar mobilitatea generată de mersul la şcoală poate să contribuie la creşterea numărului de cazuri. Ministrul a precizat că, în ultima săptămână de şcoală, au existat 263 infectări în rândul elevilor, la aproape 3 milioane de elevi, şi mai puţin de 300 de infectări la angajaţi.

„La sfârşitul acestei săptămâni vom ajunge probabil la 50% din personalul didactic vaccinat şi la 35% din totalul personalului din învăţământ. Este un element important care contribuie semnificativ la asigurarea siguranţei în şcoli”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3168 secunde